CP-team kwartfinalist na zege op Thailand

Ruud Scheper
9 juli 2019, 11:15

Stefan Boersma was belangrijk voor Oranje met twee cruciale reddingen. - Foto: KNVB Media

Het CP-team heeft zich op het WK in Sevilla na twee wedstrijden verzekerd van een plaats in de kwartfinales. Het team van bondscoach Max Raeven was na de 3-0 zege van zondag op Canada, dinsdagmorgen met dezelfde cijfers te sterk voor Thailand; 3-0.

Oranje begon sterk aan het treffen met Thailand. Vanaf minuut één zat de equipe van Raeven er bovenop. Het resulteerde direct in een aantal kansen. Zo kopte Gerard Bambacht net naast, nam Harm Panneman van afstand het vijandelijke doel onder vuur en had de Thaise doelman alle moeite om een vrije trap van Tom van Reusel uit het doel te houden.

Geen treffers

Het dichtst bij een goal was Jeroen Saedt, zondag ook al verantwoordelijk voor twee van de drie doelpunten. De aanvaller zag zijn poging ternauwernood van de lijn worden gehaald. Kansen genoeg dus, maar een treffer zat er nog niet in voor Nederland. Na een kwartier zakte het spel een beetje weg. Oranje had het lastig met de uiterst geconcentreerd verdedigende tegenstander en kansen creëren bleek nu een brug te ver.

“Blijf geduldig”, hielden Raeven en zijn staf hun manschappen in de rust voor. Op zich lukte dat na de pauze prima – Oranje ging beter en sneller spelen – maar met twee razendsnelle counters had het ook maar zo 0-1 of 0-2 voor Thailand kunnen staan na driekwartier voetballen. Gelukkig was daar doelman Stefan Boersma, die tweemaal een haast zeker doelpunt uit zijn goal wist te houden.

Ban gebroken

Na zo’n driekwart wedstrijd brak Luc Pierre de ban voor Oranje. Op aangeven van Saedt schoot hij van dichtbij hard en hoog binnen. Het bleek ook direct het breekpunt in de wedstrijd. Thailand was lamgeslagen en kwam aan aanvallen of counteren niet meer toe.

Toch duurde het nog tot de voorlaatste minuut voor Jochem Kintz het duel op aangeven van Saedt definitief in het slot gooide. In de laatste minuut maakte Pierre met zijn tweede van de wedstrijd en opnieuw op aangeven van Saedt de 3-0.

Geplaatst voor de kwartfinales

Door de overwinning wist Nederland zich na twee duels al te plaatsen voor de kwartfinales. Donderdagavond wacht het laatste treffen in de poulefase, tegen het sterke Rusland. Winst lijkt noodzakelijk om het eveneens sterke Oekraïne in de kwartfinales te ontlopen.

'We zijn gegroeid' 'We zijn gegroeid' Bekijk hier de reactie van bondscoach Max Raeven. Wedstrijdbeelden Wedstrijdbeelden Kijk hier de wedstrijd terug.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.