CP-team oefent tegen John Williams, Glenn Helder en Yes-R

KNVB Media
KNVB Media
23 februari, 12:15

Daan Dikken overhandigt Bas Muijs een Oranjeshirt. - Foto: KNVB Media

Vrijdagavond speelde het Nederlands CP-team een onofficiële oefenwedstrijd tegen het RTL 7 Sterrenteam. In het duel, dat deels ook bedoeld was om aandacht te vragen voor het CP-voetbal, trad het RTL 7 Sterrenteam aan met onder anderen presentator John Williams, rappers Yes-R en Baas B, acteur Bas Muijs (aanvoerder), pannakoning Jeand Doest en oud-internationals Glenn Helder en Bart Latuheru.

Op de KNVB Campus in Zeist opende Yes-R de score. Het spel ging gelijk op en het werd een doelpuntrijke eerste helft, die eindigde in 3 - 3. In het begin van de tweede helft bleven de doelpunten even uit maar uiteindelijk kwam de eindstand uit op 4 - 6 in het voordeel van het RTL 7 Sterrenteam. Topscoorders waren Yes-R en Jeand Doest met beiden drie doelpunten. Voor het Nederlands CP-team was het een uitstekende oefenwedstrijd waarin in een hoog tempo werd gevoetbald.

Yes-R en Jeand Doest scoorden ieder drie keer.

CP-voetbal

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een (licht) motorisch probleem hebben. Alle spelers van het Nederlands CP-team voetballen in de reguliere competities van de KNVB. Soms weten potentiele spelers niet eens dat ze voor het Nederlands CP-team in aanmerking kunnen komen. En dat terwijl het Nederlands CP-team veel mogelijkheden biedt. Vorig jaar vond het EK CP-voetbal op de KNVB Campus in Zeist plaats en de focus van het Nederlands CP-team ligt nu op de voorbereiding voor het WK 2019 in Sevilla.

De KNVB Campus was het decor van de onofficiële oefenwedstrijd.

Informatie CP-teamDe zoektocht naar nieuw talent gaat altijd door. Heb je interesse of wil je meer weten, kijk dan op deze pagina.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven