Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rodenburg en Mense geloven in kansen: 'Mogen geen zwakte tonen'

Ruud Scheper
KNVB Media
1 augustus 2018, 22:00

Joey Mense assisteert doelman George van Altena. - Foto: KNVB Media

Het is altijd een lastige keuze voor een coach die zich met zijn team al geplaatst heeft voor de volgende ronde. Geef je spelers rust of laat je ze juist spelen om zo in de flow te blijven. En wat te doen met de spelers die op scherp staan? "We hebben het er wel over gehad", bekent Raeven. "Maar uiteindelijk willen we vol voor de groepswinst gaan. Winnen geeft je ook zelfvertrouwen hè."

Liever nu gewisseld dan de halve finale missen

En dus treedt Oranje woensdagavond tegen Ierland ‘gewoon’ aan met Rik Rodenburg en Joey Mense in de basisopstelling. “Ja, op scherp staan kan wel eens lastig zijn”, geeft Rodenburg toe. “Je probeert er wel een beetje rekening mee te houden. Tegen de scheidsrechter praten of iemand een tikkie geven in een duel, daar moet je mee oppassen.”

Laatste waarschuwing

Voor Mense zit het duel er na een helft op. “Ik had een laatste waarschuwing gekregen”, vertelt de mannetjesputter. De kans dat hij nog eens in een soortgelijk duel terechtkomt, is niet denkbeeldig en dus grijpt zijn coach in. “Ik snap het wel dat ik er af werd gehaald. Liever nu gewisseld dan de halve finale missen. Maar ik baalde er wel van. Vooral omdat ik vond dat die waarschuwing nergens op sloeg.”

De basis voorafgaande aan het duel met Ierland.

Vanaf de zijkant ziet Mense dat Oranje na de pauze een stuk meer van zich afbijt. “We waren te afwachtend in de eerste helft. We speelden te ver uit elkaar en dekten niet kort genoeg”, analyseert hij. “In de rust kregen we de opdracht om meer vooruit te voetballen, hun spel meer te ontregelen”, vult Rodenburg aan. “Dat ging op zich best goed, maar een momentje van zwakte was fataal.”

Zware dobber

We mogen geen zwakte tonen. Dat wordt zo afgestraft

Dat momentje van zwakte kunnen ze vrijdag niet gebruiken, wanneer om 19.00 uur Rusland de tegenstander is. “Dat wordt een zware dobber”, verzucht Mense. “We moeten gewoon alles geven”, vindt Rodenburg. “Als zij een slechte dag hebben en wij een supergoeie, dan is er absoluut wat mogelijk. Maar we mogen geen zwakte tonen. Dat wordt zo afgestraft.”

CP-team verliest van Ierland en treft Rusland CP-team verliest van Ierland en treft Rusland Lees hier het wedstrijdverslag.

Nederland - Rusland: Wat een vooruitzicht! Nederland - Rusland: Wat een vooruitzicht! Lees hier over dag 7 van het EK CP-voetbal in Zeist.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen