Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team verliest van Ierland en treft Rusland in halve finale

Ruud Scheper
KNVB Media
1 augustus 2018, 21:15

Rik Rodenburg en Jochem Kintz gingen met Oranje met 0-1 ten onder tegen Ierland. - Foto: KNVB Media

De blessuretijd is al ingegaan wanneer Oranje woensdagavond nog maar een keer aanzet. Vier minuten bedraagt de extra tijd, alles wordt op alles gezet om een nederlaag af te wenden. Aan passie geen gebrek, zowel binnen als buiten de lijnen, maar het blijkt niet genoeg. Ierland wint met 0-1 en treft Oekraïne in de halve finale. Oranje ontmoet vrijdagavond het sterke Rusland.

‘Let op die Sheridan’, hamert de coach er bij zijn spelers in

‘We moeten het van de eenheid hebben’, zo betoogt Max Raeven in zijn voorbespreking op weg naar de laatste poulewedstrijd tegen Ierland. En misschien nog wel net zo belangrijk; ‘we willen revanche op Ierland’. Groepswinnaar worden, dat is het devies nu het oersterke Rusland poulewinnaar is geworden in de andere groep.

Oranje onzichtbaar

‘Let op die Sheridan’, hamert de coach er bij zijn spelers in. En dat doen ze. De snelle en technisch begaafde aanvaller van Ierland raakt meer dan een helft lang geen pepernoot. Het enige probleem; ook Oranje is onzichtbaar. “We stonden iets teveel in de wacht”, vindt Raeven. Dat moet dus anders in deel twee. De rust is een goed moment om het gewijzigde aanvalsplan nog eens goed door te spreken.

Daan Dikken in duel met Dillon Sheridan.

En het sorteert effect. Nederland is na de pauze minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander en creëert een paar prima kansen. De treffer valt echter aan de andere kant en wie anders dan Sheridan is het eindstation van een vlotte aanval; 0-1. Voor het eerst dit toernooi kijkt Oranje tegen een achterstand aan.

Strijd en passie

Maar de thuisploeg laat de kop niet hangen. Integendeel. Ja, in het vervolg heeft de ploeg meerdere kleine en grote overtredingen nodig om de bij tijd en wijle razendsnel counterende Ieren een spaak in de wielen te steken. Maar wat een strijd en passie gooien de mannen van Raeven weer in ieder duel. Het wordt opgepikt door de mensen aan de kant, die de ploeg steeds luider en luider naar voren brullen.

Minne de Vos, op jacht naar de gelijkmaker.

Het levert een handvol mogelijkheden op. Zo draait een vrije trap van de ingevallen Jeroen Saedt bijna binnen bij de tweede paal, is Minne de Vos drie centimeters te kort om een voorzet van Rik Rodenburg binnen te glijden en ramt Jeroen Schuitert de bal na voorbereidend werk van diezelfde Rodenburg in de dying seconds van het duel over de verre kruising. Het mag niet zo zijn. Ierland trekt aan het langste eind en treft vrijdag Oekraïne.

Op naar Rusland

Als het publiek er achter gaat staan, kan er iets extra’s bij ons boven komen

Raeven en co. mogen zich opmaken voor een halve finale tegen Rusland, die vrijdagavond om 19.00 uur gespeeld zal worden. “Natuurlijk zijn er kansen”, is de bondscoach optimistisch. “Maar dan moeten we meer van ons afbijten dan we vandaag hebben gedaan in de eerste helft. Als het publiek er achter gaat staan, kan er iets extra’s bij ons boven komen. Dan kunnen we het Rusland zeker lastig maken.”

'Mogen geen zwakte tonen' 'Mogen geen zwakte tonen' Lees hier de reactie van Rik Rodenburg en Joey Mense.

Nederland - Rusland: Wat een vooruitzicht! Nederland - Rusland: Wat een vooruitzicht! Lees hier over dag 7 van het EK CP-voetbal in Zeist.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen