Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeroen Schuitert: ‘Wij horen thuis in de halve finale'

Ruud Scheper
KNVB Media
29 juli 2018, 19:15

Jeroen Schuitert vecht een kopduel uit met een verdediger van Noord-Ierland. - Foto: KNVB Media

Wie hij het liefst tegenkomt in de halve finale? Jeroen Schuitert denkt even na. "Ik heb Rusland - Engeland gezien gisteren. Dat lag heel dicht bij elkaar. Veel maakt het niet uit.” Als hij dan toch een keuze moet maken? “Doe maar Engeland. Of toch Oekraïne, die mogen er maar zes opstellen."

Wie wint wordt groepswinnaar. Daar gaan we een mooie pot van maken

Het is een ongekende luxe. Dromen van de tegenstanders in de halve finale, terwijl er nog een wedstrijd in de poulefase gespeeld moet worden. Tegen Ierland, dat ook nog. Zeker niet de minste, weet bondscoach Max Raeven. “Dat wordt nog een leuke wedstrijd. Wie wint wordt groepswinnaar. Daar gaan we een mooie pot van maken.”

Geoliede machine

In de pauze liep Raeven vol trots de kleedkamer in. Als een geoliede machine blies zijn ploeg het arme Noord-Ierland aan de kant, dat van ellende aan aanvallen niet eens kon denken. “Dat heb ik ook uitgesproken in de rust, dat ik trots op ze was. We speelden heel goed met een paar geweldige doelpunten, die in de top-5 van Studio Sport niet zouden misstaan. Ik heb genoten.”

V.l.n.r. Joey Mense, Daan Dikken, Rik Rodenburg en Jeroen Schuitert vieren een doelpunt.

Een belangrijke schakel in de soepel draaiende Nederlandse aanvalsmachine was Jeroen Schuitert. Niet alleen was de puntman belangrijk met twee goals en een assist, maar daarnaast was hij voortdurend aanspeelbaar en had hij vrijwel altijd een goede voortzetting in huis. “Het ging lekker”, vindt hij ook zelf. “We waren steeds op zoek naar meer doelpunten.”

Diplomatieke teksten

Het gaat lekker voorin, dus wat mij betreft zet de trainer me daar de volgende wedstrijd gewoon weer neer

Na de pauze vond hij zichzelf ineens weer terug in de laatste linie. Geen probleem, vindt hij. “Het maakt mij niet uit. Als de trainer zegt dat ik achterin moet spelen, speel ik achterin. Als hij me voorin nodig heeft, dan speel ik daar.” Mooie diplomatieke teksten, maar of hij echt geen voorkeur heeft? Hij lacht. “Nou het gaat lekker voorin, dus wat mij betreft zet de trainer me daar de volgende wedstrijd gewoon weer neer.”

Gerard Bambacht zet de verdediging van Noord-Ierland onder druk.

Het is wel grappig, betoogt de alleskunner. “Want een paar maanden terug hebben we dit voor het eerst uitgeprobeerd. Sindsdien heb ik eigenlijk weinig op die positie gestaan. Dat ik daar de eerste wedstrijd wel weer stond, was wel een verrassing. Maar een leuke verrassing hoor. En het gaat lekker. Ik sta nu op vijf goals in drie duels, niet verkeerd toch?”

Zelf verdiend

Door de nederlaag eerder op de dag van Duitsland tegen Ierland, is Oranje al zeker van de volgende ronde. Volkomen terecht, vindt Schuitert. “Dat hebben we zelf verdiend. Als je alles duidelijk wint, hoor je in de halve finales.” Zijn coach is het daarmee eens. “We hebben het goed gedaan en het publiek mooie dingen kunnen laten zien. Eerst Ierland woensdag en dan zien we wel wie de tegenstander wordt. Nu zijn we vooral trots dat we het al na drie wedstrijden hebben gered.”

Superieur Oranje naar halve finales EK CP-voetbal Superieur Oranje naar halve finales EK CP-voetbal Lees hier het wedstrijdverslag.

EK CP Dag 5: Meetrainen met je helden EK CP Dag 5: Meetrainen met je helden Eerst zit hij nog vanaf de zijkant toe te kijken naar een training van het Engelse team, even later staat Bryan Kilpatrick-Elliot ineens tussen zijn helden op het trainingsveld een balletje mee te trappen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen