Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Superieur Oranje naar halve finales EK CP-voetbal

Ruud Scheper
KNVB Media
29 juli 2018, 18:30

Minne de Vos legt aan voor de 2-0. - Foto: KNVB Media

De bewonderende kreten zijn niet van de lucht, zondagmiddag in Zeist. Net als het applaus, dat met enige regelmaat van de tribune afklatert. Dat applaus is dikterecht. Oranje speelt voor de pauze superieur tegen en zelfs mét Noord-Ierland, wint met 7-0 en plaatst zich zodoende voor de halve finales van het EK.

Onder toeziend oog van zo'n vierhonderd toeschouwers, waaronder een dikke twintig oud-spelers van het CP-team, laat Nederland zich van zijn beste kant zien. Krap veertig seconden staan er op de klok wanneer Jeroen Schuitert de 1-0 aantekent. Het scorebord is daardoor zo van slag dat het pardoes stil blijft staan en even later opnieuw begint. Het deert Oranje niet. Dat gaat rustig door waar het de wedstrijd mee is begonnen; heerlijk combinatievoetbal en schitterende goals.

Vlijtige vlinders

Na zes minuten verdubbelt Minne de Vos de score. Hij krijgt de bal, kijkt op en ziet Schuitert, passt de bal en krijgt hem op maat terug, klaar voor het inschieten; 2-0. ‘Dat kan ik ook’, denkt Rik Rodenburg, de andere aanvaller die als een vlijtige vlinder om het aanspeelpunt Schuitert heen danst. Rodenburg komt á la Arjen Robben naar binnen, zij het van links, en knalt raak; 3-0.

Rik Rodenburg viert feest; hij maakt de 3-0 en 5-0.

Een blessurebehandeling en een aansluitende drinkpauze geven Noord-Ierland even de mogelijkheid om op adem te komen, maar als de bal weer rolt, dendert de Oranje trein door. Schuitert knikt schitterend raak op aangeven van de mee ten aanval getrokken Joey Mense en Rodenburg zorgt op fenomenale wijze voor de 5-0. De aanvaller neemt een lange bal van Daan Dikken van achteruit ineens op de slof. “Zo’n treffer haalt de top-5 van Studio Sport”, denkt bondscoach Max Raeven. Het publiek denkt daar hetzelfde over en klapt de handen stuk.

Hinderlijke onderbreking

De pauze blijkt een hinderlijke onderbreking, want ineens is de koek op. Zo enerverend als het voor de pauze is, zo slaapverwekkend is het erna. Noord-Ierland heeft besloten de gelederen te sluiten en een muur op te trekken voor het eigen strafschopgebied, bang als het is voor een pak slaag. Het doet de wedstrijd geen goed. De gesprekken langs de kant dwalen af naar de perfecte afmeting van het gras, de nieuwe Oranje-shirts die de spelers dragen en de kwaliteit van bepaalde, niet nader te noemen, soorten bier.

Daan Dikken in duel met Ryan Walker van Noord-Ierland.

Invaller Jeroen Saedt zorgt een kwartier voor tijd voor een spaarzaam hoogtepunt door de bal in de verre hoek te knallen, waarna de eveneens ingevallen Martijn Loeffen zorgt voor het slotakkoord. Na een overstapje krijgt hij de bal al dan niet bewust terug van Saedt en schiet raak. Het is een mooie afsluiting van een mooie middag. Oranje plaatst zich voor de halve finales en daar is niets, maar dan ook helemaal niets op af te dingen.

‘Wij horen thuis in de halve finale' ‘Wij horen thuis in de halve finale' Bekijk hier de reactie van Jeroen Schuitert en bondscoach Max Raeven.

EK CP Dag 5: Meetrainen met je helden EK CP Dag 5: Meetrainen met je helden Eerst zit hij nog vanaf de zijkant toe te kijken naar een training van het Engelse team, even later staat Bryan Kilpatrick-Elliot ineens tussen zijn helden op het trainingsveld een balletje mee te trappen.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen