Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Te warm? Welnee! 'Ik wil altijd spelen'

Ruud Scheper
KNVB Media
27 juli 2018, 21:00

Jeroen Saedt schuift de openingstreffer binnen. - Foto: KNVB Media

Of hij last had gehad van de hitte. “Ach dat viel wel mee”, vond Jeroen Saedt. En dat terwijl de aanvaller last heeft van astma. Niet echt een prettige combinatie met om 19 uur nog altijd een dikke 33 graden boven nul. Maar getwijfeld of hij wilde spelen, had hij niet. “Ik wil altijd spelen.”

Niet piepen over de warmte, maar gewoon twee keer dertig minuten vlammen

“Niet piepen over de warmte, maar gewoon twee keer dertig minuten vlammen”, hield bondscoach Max Raeven zijn gehoor ’s middags tijdens de voorbespreking op het duel met Denemarken voor. “Daarna kun je je wel weer laten behandelen.”

Vol enthousiasme

Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Vol enthousiasme trekt Oranje, voor de gelegenheid in het lichtblauw, vanaf minuut één ten strijde. “We begonnen goed”, vindt ook Saedt. “Maar we moeten op sommige momenten net iets meer rust bewaren. Dan hadden we de score nog verder kunnen uitbouwen.”

Jeroen Schuitert, verantwoordelijk voor twee van de zeven goals.

Dat dat niet gebeurt, heeft vooral met een flinke dip te maken in het tweede en derde kwartier. Een verklaring daarvoor? “Ik denk dat we dachten dat de wedstrijd al beslist was”, gokt Raeven. Hij is even stil. “Dat was natuurlijk ook zo en die gedachte snap ik ook best, maar de keuzes die we dan maken, die snap ik niet.”

Rust bewaren

Saedt is al even kritisch. “Dit kunnen we ons tegen de betere ploegen niet permitteren. Dan komt het niet goed. De focus was even weg. Of we te gemakkelijk dachten? Ik denk het niet. We wilden juist té graag. Dan moet je iets meer de rust bewaren.”

Joey Mense wordt op de huid gezeten door een aanvaller van Denemarken.

In het eerste deel is een belangrijke rol weggelegd voor de vrolijk combinerende aanvaller, die aan de basis staat van menige vlotte Oranje combinatie. “Het ging redelijk”, vindt hij zelf. In de eerste wedstrijd tegen Duitsland kwam hij als invaller in het veld. “Dat was wel even slikken”, bekent hij. “Ik zit er natuurlijk al even bij. Maar dan is het een kwestie van de knop om. En dat is volgens mij wel gelukt.”

Binnen handbereik

Na de twee zeges op Denemarken en Duitsland is de volgende ronde binnen handbereik, weet ook Raeven. “Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar als we écht ver willen komen, dan moet het nog wel wat beter allemaal.”

CP-team geeft goede start passend vervolg CP-team geeft goede start passend vervolg Lees hier het wedstrijdverslag.

EK CP Dag 3: 'We zijn wel wat gewend' EK CP Dag 3: 'We zijn wel wat gewend' De teller loopt in Zeist op tot boven de 37 graden, en toch gaan de wedstrijden op het EK CP-voetbal gewoon door. Een wanklank is er echter niet te horen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen