Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team geeft goede start een passend vervolg

Ruud Scheper
KNVB Media
27 juli 2018, 20:45

Jeroen Schuitert feliciteert Jeroen Saedt met diens treffer. - Foto: KNVB Media

Het CP-team heeft de knappe 4-2 overwinning op Duitsland een passend vervolg gegeven door Denemarken met grote cijfers te verslaan; 7-0. De overwinning leidde evenwel tot gemengde gevoelens. “De uitslag is goed, maar het spel kan en moet beter.”

Met 7-0 winnen en dan nog niet tevreden zijn. Het zegt iets over de mentaliteit van de spelers van Oranje. Over de wil om te slagen ook. “Als we sterkere tegenstanders tegen gaan komen, en die gaan we tegenkomen, dan moeten we preciezer zijn”, verklaart Jeroen Saedt. “Het eerste kwartier was goed, daarna zakte het in", zag ook zijn coach Max Raeven.

Energieke opening

Die constatering klopt als een zwerende vinger. Een kwartier lang wordt Denemarken met energiek spel met de rug tegen de muur gezet. De 3-0 voorsprong wanneer de eerste drinkpauze wordt ingelast, is een logisch gevolg daarvan. De doelpunten zijn overigens wel wat curieus. “Maar je moet ze wel maken hè”, weet Raeven. En ook daar is geen speld tussen te krijgen.

De basis voorafgaand aan het duel met Denemarken.

Eerst is het Saedt die na een kolderieke fout in de defensie van Denemarken de bal er alleen maar in hoeft te schieten. Bij de 2-0 komt Anders Christiansen op het scoreformulier. Geen Nederlandse naam inderdaad. Met een even fraaie als onbedoelde boogbal verschalkt hij zijn eigen doelman. Wanneer twee minuten later Jeroen Schuitert zorgt voor de 3-0, lijkt een monsterscore in de maak.

Onzuiver

Maar ineens loopt het allemaal niet meer bij Oranje. Ballen worden onzuiver ingespeeld, verkeerde keuzes worden gemaakt en kansen zijn nog maar mondjesmaat meer te noteren. Na de pauze verandert er in eerste instantie weinig. Oké, Oranje is oppermachtig en keeper George van Altena hoeft slechts één keer reddend op te treden, maar het is allemaal wel wat magertjes.

Tom van Reusel probeert Daan Dikken te bereiken.

Raeven grijpt in en brengt verse krachten. Martijn Loeffen, Roy Flier en Rik Rodenburg komen kort na elkaar het veld in. Die wissels doen hun werk. Het tempo gaat weer de lucht in en binnen mum van tijd is het 4-0 door een treffer van Daan Dikken en is het Deense verzet gebroken. Dat het in de slotfase nog 7-0 wordt door doelpunten van Flier, Gerard Bambacht en opnieuw Schuitert is goed voor het vertrouwen. “We doen het met z’n allen”, benadrukt Raeven nog maar eens.

Volgende ronde

Vooral Flier is blij met zijn doelpunt. Als een pijl uit een boog sprint hij naar de zijkant om de schuiver in de verre hoek met het publiek te vieren, maar verder blijft de dolle vreugde van twee dagen eerder na de zware veldslag tegen Duitsland achterwege. De focus gaat alweer naar zondag, wanneer Noord-Ierland om 16.00 uur de tegenstander is. Winst betekent de volgende ronde. Saedt twijfelt er niet meer aan dat dat gaat lukken. “Die gaan we halen.”

Te warm? Welnee! 'Ik wil altijd spelen' Te warm? Welnee! 'Ik wil altijd spelen' Lees hier de reacties van Jeroen Saedt en Max Raeven.

EK CP Dag 3: 'We zijn wel wat gewend' EK CP Dag 3: 'We zijn wel wat gewend' De teller loopt in Zeist op tot boven de 37 graden, en toch gaan de wedstrijden op het EK CP-voetbal gewoon door. Een wanklank is er echter niet te horen.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen