Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-spelers hopen op steun tijdens EK: 'Geeft ons iets extra's'

Ruud Scheper
KNVB Media
8 juli 2018, 15:15

Rik Rodenburg, hier in actie tijdens de interland vorige maand tegen Argentinië. - Foto: Elisa Ostet

Bezweet en vermoeid stapt het Nederlands CP-team op een warme zaterdagmiddag van het veld op de KNVB Campus af. Zojuist hebben Tom van Reusel en Rik Rodenburg met grote cijfers gewonnen van CP onder 20, maar de welverdiende douche moet nog even wachten. De hele spelersgroep moet eerst verschijnen voor de camera, daarna volgt nog een interview. Maar klagen? Welnee! “Het EK komt er aan, dat merk je aan alles.”

Nog twee en een halve week. Tom van Reusel kan niet wachten tot het zover is. Moe of niet, ook na negentig minuten voetballen in de zinderende hitte - dertig minuten meer dan normaal bovendien - kijkt hij reikhalzend naar het EK uit. “We zijn enorm gegroeid in de afgelopen weken. In het positiespel, in het scoren. We kijken er met vertrouwen naar uit.”

Aartsrivaal

Die nederlaag was trouwens sowieso onterecht. Dat willen we op het EK graag rechtzetten

Oranje begint het EK op woensdag 25 juli met een duel tegen aartsrivaal Duitsland. Dat de twee eerdere ontmoetingen begin april tegen de buurman beide verloren gingen, zegt hem niet zoveel. “Ik moet eerst maar eens zien of en hoe hun spelers door de keuringen heen komen. Er waren een paar beweeglijke jongens bij. Het kan best zijn dat ze die straks niet allemaal tegelijk kunnen opstellen.”

Het openingsduel belooft hoe dan ook een kraker van jewelste te worden. De laatste ontmoeting, die met 1-2 verloren ging in – hoe kan het ook anders – de allerlaatste minuut van de wedstrijd, ging gepaard met nogal wat commotie. “Wij moeten daar niet in meegaan”, weet Van Reusel. “Die nederlaag was trouwens sowieso onterecht. Zij winnen door twee penalty’s en een rode kaart. Dat willen we op het EK graag rechtzetten.”

Bereidwilligheid

Rodenburg komt aangelopen met een flesje water in zijn hand. Hij beaamt de woorden van zijn ploeggenoot. “Dat wordt direct een mooi begin”, denkt ook de rappe aanvaller. “We hebben er allemaal heel veel zin in.” En met de motivatie zit het ook wel goed, vertelt hij. “We hebben zelfs nog extra getraind buiten de geplande trainingen om. Dat zegt wel iets over de bereidwilligheid van deze groep om er echt iets van te maken. Iedereen is supergemotiveerd om vol gas te geven tijdens het EK.”

Tom van Reusel (nummer 7) en Rik Rodenburg (nummer 11).

Een eindtoernooi is natuurlijk sowieso speciaal, maar dat het EK dit jaar in het eigen land wordt gehouden, maakt het allemaal nog net wat mooier, betogen de spelers. “Elk toernooi heeft zo zijn charme”, weet Rodenburg, die vorig najaar nog met het team actief was in Argentinië tijdens de World Championships. “Superleuk om mee te maken natuurlijk, zo’n toernooi in het buitenland. Maar dat het nu in eigen land is, heeft ook wel wat.”

Iets extra’s

Ik weet dat van mijn vrienden en familie er veel zullen komen kijken. Die steun kunnen we goed gebruiken

Van Reusel knikt. “Het geeft ons iets extra’s”, denkt hij. “Ik weet dat veel van mijn vrienden en familie zullen komen kijken. Dat zal bij de andere spelers niet anders zijn. Die steun kunnen we goed gebruiken. En we weten dat het hier goed geregeld is.” Een blik op de perfect gemaaide velden op de KNVB Campus bewijst zijn gelijk. “Daarover hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken.”

Als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, is er veel mogelijk, denken beide spelers. Maar goed beginnen aan het EK is dan wel het devies. “Als we die eerste wedstrijd winnen, kunnen we zeker doorstoten naar de halve finale”, denkt Rodenburg. De poule-indeling is wat dat betreft niet ongunstig uitgevallen voor de Nederlanders. Mocht de halve finale worden bereikt, dan wacht daar hoogstwaarschijnlijk een ontmoeting met het sterke Oekraïne of Rusland. Al te veel willen ze daar overigens nog niet aan denken. “Eerst Duitsland. Die wedstrijd wordt cruciaal.”

CP-team klaar voor EK in eigen land CP-team klaar voor EK in eigen land Lees hier het verhaal van bondscoach Max Raeven.

EK CP-voetbal 2018 EK CP-voetbal 2018 Kijk hier voor meer informatie over het EK, dat van 25 juli tot en met 5 augustus gehouden wordt op de KNVB Campus.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen