Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team klaar voor EK in eigen land

Ruud Scheper
KNVB Media
7 juli 2018, 17:00

Het CP-team won met dubbele cijfers van CP onder 20. - Foto: KNVB Media

Vertrouwen tanken, wat dingen uitproberen en vaak in de eindfase komen van een aanval; het zijn de belangrijkste doelstellingen voor het CP-team in de laatste wedstrijd voorafgaand aan het EK in eigen land. Alle drie worden met vlag en wimpel gehaald in het duel met CP Onder 20, dat in de dubbele cijfers eindigt. “We gaan met een goed gevoel richting het EK.”

We hebben veel gescoord, dat moet vertrouwen geven richting het EK

Tevreden kijkt Max Raeven over het perfect gemaaide gras van de KNVB Campus. Droogte of niet, de velden waar binnenkort het EK op gespeeld zal gaan worden, liggen er piekfijn bij. Hij heeft er zin in, de bondscoach van het Nederlands CP-team. Maandenlang werkt hij er al met zijn equipe naar toe en over twee en een halve week is het dan zover. “Eindelijk”, verzucht hij.

'Hebben ons verbeterd'

De aanloopperiode verliep wat anders dan gehoopt, met zes nederlagen in evenzoveel duels. Argentinië, Engeland en Duitsland bleken alledrie twee keer te sterk voor Raeven en co. Maar toch wanhoopt de bondscoach niet. Integendeel. “We hebben niet veel gewonnen, dat is bekend”, haalt hij zijn schouders op. “Maar elke tweede wedstrijd hebben we ons verbeterd ten opzichte van het eerste duel en die wedstrijden hadden we het misschien ook wel verdiend om te winnen.”

Max Raeven (rechts): 'We hebben veel getraind op de eindfase van een aanval, dat hebben we in deze twee duels veel teruggezien'.

Om het vertrouwen wat op te krikken in aanloop naar het openingsduel tegen Duitsland speelde het CP-team na de genoemde interlands nog tegen Eldenia, de ploeg van CP-speler Sivan Kornmann, en vandaag tot slot tegen CP Onder 20. Het leverde twee ruime zeges op. “We hebben veel getraind op de eindfase van een aanval, dat hebben we in deze twee duels veel teruggezien. En we hebben veel gescoord, dat moet vertrouwen geven richting het EK.”

Kornmann ontbreekt

De naam van de Sivan Kornman is gevallen. Het gezicht van Raeven betrekt. Een avond eerder werd de oefenmeester gebeld door de uitermate teleurgestelde speler. Een bijholteontsteking en klachten die mogelijk wijzen op een nekhernia die hij in het verleden heeft gehad, zorgen ervoor dat hij niet op het EK in actie kan komen. “Heel zuur voor hem”, baalt Raeven. “En natuurlijk ook voor het team. Maar we moeten door. Dat heb ik ook tegen de jongens net gezegd. Dit soort dingen gebeuren ook op het hoogste niveau. Het is heel jammer, maar we zullen het zonder hem moeten doen.”

Raeven: 'We moeten het hebben van onze eenheid. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt'.

Harm Panneman wilde er graag bij zijn dus laat hij zijn vakantie schieten

Harm Panneman komt in de plaats van Kornmann. “Harm had zijn vakantie al geboekt, omdat hij in een eerder stadium was afgevallen”, weet Raeven. “Maar hij wilde er graag bij zijn dus laat hij zijn vakantie schieten. Dat zegt wat over hoe graag hij - en wij allemaal - willen spelen op dit EK in eigen land.”

Geen vast zevental

De opstelling in het openingsduel tegen Duitsland? Raeven moet er nog eens goed over nadenken. “Dat gaan we als staf in de komende week eens op papier zetten. Maar nu al duidelijk is dat we niet een vast zevental hebben. We moeten het hebben van onze eenheid, alle veertien spelers zijn belangrijk. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Vandaag hebben we in het eerste gedeelte gespeeld zonder klasse 3-speler. Zo kun je ook winnen. Dat besef moet er zijn.”

We hebben een matige voorbereiding gehad, maar dat gold ook voor Rusland op het WK en kijk waar die staan

En dan? Raeven schudt zijn hoofd. “We hebben een matige voorbereiding gehad, maar dat gold ook voor Rusland op het WK en kijk waar die staan vanavond. In de kwartfinale! Dat heb ik de groep ook voorgehouden.” En daar houdt de vergelijking niet bij op, weet de bondscoach. “Rusland was ook het thuisland hè. Dat geldt ook voor ons. Wie weet wat er mogelijk is. Ik hoop in ieder geval dat er veel mensen komen kijken en dat we eindelijk echt aan hun kunnen laten zien wat we kunnen.”

CP-spelers hopen op steun tijdens EK CP-spelers hopen op steun tijdens EK Lees hier het verhaal met Rik Rodenburg en Tom van Reusel.

EK CP-voetbal 2018 EK CP-voetbal 2018 Kijk hier voor meer informatie over het EK, dat van 25 juli tot en met 5 augustus gehouden wordt op de KNVB Campus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen