Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schuitert: 'Vrijdag niks te vertellen, nu waren we de baas'

Ruud Scheper
KNVB Media
15 april 2018, 14:00

Jeroen Schuitert: 'We hebben vandaag zeker niet gefaald als team'. - Foto: KNVB Media

Ja, hij baalt als een stekker van de nederlaag. En dan vooral van de manier waarop. Maar toch heeft Jeroen Schuitert ook genoeg positieve aanknopingspunten gezien in het tweede van twee oefenduels met Duitsland. “Vrijdag hadden we niks te vertellen. Nu waren wij de baas.”

Ik hoop dat er veel publiek op het EK afkomt en dat we het CP-voetbal wat meer bekendheid kunnen geven

Het Nederlands CP-team gaat – na de 1-6 nederlaag van vrijdagavond, zondagmorgen opnieuw onderuit tegen Duitsland; 1-2. En dat op z’n Duits. Schuitert knikt. “Ja, zeg dat wel. In de laatste minuut. En twee penalty’s. Als die jongens ook maar iets voelen dan gaan ze gewoon liggen.”

Heet potje

Het is een heet potje, zondagochtend op de KNVB Campus in Zeist. En dat was twee dagen eerder wel anders. “We hebben vandaag zeker niet gefaald als team”, vindt Schuitert. “We waren een stuk feller dan vrijdag. We hebben het echt als team gedaan en alles gegeven. Jammer dat we er niet voor beloond worden. Maar op het EK treffen we ze weer hè.”

Max Raeven: 'Vandaag zie je al dat we er van geleerd hebben'.

Hij kijkt er reikhalzend naar uit, naar het EK, vertelt de gelegenheidsspits. “Dat wordt een heel toffe ervaring. Het is natuurlijk heel bijzonder om dat in eigen land te spelen. Ik hoop dat er veel publiek op afkomt en dat we het CP-voetbal wat meer bekendheid kunnen geven. Je ziet het vandaag ook, met dat publiek langs de kant. Dan kun je toch iets extra’s.”

Aanspeelpunt

Een keer op de kloten krijgen zoals vrijdag is ook niet zo verkeerd

Viel hij vrijdag nog in als verdediger, nu speelt Schuitert op een heel andere positie, in de spits. Het is even wennen, bekent hij. “Gisteren hebben we het op de training uitgeprobeerd. Ik moet als aanspeelpunt fungeren. Wat mij betreft is het wel voor herhaling vatbaar, al ben ik van nature denk ik meer een verdediger.”

Zijn coach, Max Raeven, is tevreden met de manier waarop hij die rol heeft ingevuld. “Ik heb goede dingen gezien, maar ook zaken waar we nog mee aan de slag moeten. We hebben het vandaag iets anders ingevuld, stonden iets compacter. Dat werkte volgens mij prima, we hebben nauwelijks iets weggegeven. Natuurlijk wil je het liefst winnen, maar we zitten midden in een proces. Dan is een keer op de kloten krijgen zoals vrijdag ook niet zo verkeerd. Vandaag zie je al dat we er van geleerd hebben.”

Duitsland op z’n Duits te sterk voor CP-team Duitsland op z’n Duits te sterk voor CP-team Lees hier het wedstrijdverslag van Nederland - Duitsland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen