Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Duitsland op z’n Duits te sterk voor CP-team

Ruud Scheper
KNVB Media
15 april 2018, 13:00

Het CP-team ging zondagavond opnieuw onderuit tegen Duitsland; 1-2. - Foto: KNVB Media

Gary Lineker zei het ooit zo: “Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win.” Zondag bleek die vlieger ook op te gaan in het CP-voetbal tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland. De bezoekers wonnen met 1-2 en natuurlijk viel de treffer in de blessuretijd.  

Beteuterd zakten een paar spelers door de knieën nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. Zestig minuten lang hadden ze het spel gemaakt, een dikke handvol kansen gecreëerd en waren ze de baas geweest op het veld. Zelfs met een mannetje minder. Maar resultaat leverde het niet op. Pascal Odrich sloeg op z’n Duits toe, in de slotminuut. Hoe kan het ook anders?

Gewijzigde opstelling

In het uur daaraan voorafgaand had Oranje zich van zijn beste kant laten zien. Na de zeperd van afgelopen vrijdag in het eerste treffen met de Duitsers (1-6), had bondscoach Max Raeven de opstelling flink gewijzigd. Achterin zorgde de komst van Sivan Kornmann voor meer rust en stabiliteit in het team en ook de positie van Jeroen Schuitert viel op. In de spits in plaats van achterin.

Minne de Vos staat klaar om de corner te nemen. Hij zou later met zijn tweede gele kaart het veld moeten verlaten.

Het experiment pakte prima uit. Nederland had de bal en creëerde ook kansen, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Hoewel sommige spelers een andere mening toebedeeld waren. Een kopbal van Kornmann werd door de Duitse goalie uit het doel geranseld. Van achter de lijn, appelleerde de kopper, maar hij kreeg nul op het rekest.

Zware straf

De eerste beste keer dat Duitsland uit zijn schulp kroop was het direct raak. Kornmann hield licht vast in zijn eigen stafschopgebied en zag dat tot zijn afgrijzen bestraft met een penalty, de Nederlandse protesten opnieuw ten spijt. Een op het oog zware straf voor een licht vergrijp. Odrich plaatste zich evenwel achter de bal en schoot onhoudbaar voor Stefan Boersma raak.

Na deze wedstrijd hoef ik mijn spelers niet meer te motiveren voor de openingswedstrijd van het EK…

Oranje liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker, enthousiast aangemoedigd door meer dan tweehonderd mensen die zich langs de lijn op de KNVB Campus hadden verzameld. Die viel bijna na een minuut of twintig spelen, maar Tom van Reusel kwam een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden.

Duits misbaar

Na de pauze bleef Nederland de bovenliggende partij, maar de eerste grote kans was voor Duitsland. Een klasse redding van de ingevallen doelman George van Altena voorkwam de 0-2. Het duurde niet lang of Oranje had opnieuw reden om te klagen over de arbitrage. De in de eerste helft met geel bestrafte Minne de Vos werd nadrukkelijk gezocht door de Duitse spelers, die met veel misbaar naar de grond gingen bij de minste of geringste aanraking. Slim, want het leverde de Nederlandse spelmaker een tweede gele en dus rode kaart op.

Meer dan tweehonderd supporters bekeken de wedstrijd. 

Met een mannetje minder beet Oranje echter flink van zich af. Te flink naar het oordeel van de arbiter, die Duitsland opnieuw een strafschop gaf. De inzet van Odrich spatte dit keer echter uiteen op de paal, waardoor de marge op één bleef. De misser werd met gejuich ontvangen aan de zijlijn en dat gejuich zwol alleen maar aan toen Van Altena met een lange bal Rik Rodenburg vrij voor de Duitse doelman zette. De spits was de goalie te snel af en zette de zes van Nederland op gelijke hoogte met de zeven van Duitsland.

Prima motivatie

Dat leek de eindstand te gaan worden, tot Odrich in de dying seconds van het duel toesloeg. Na de 1-6 van vrijdag volgde daardoor opnieuw een nederlaag; 1-2. Het gevoel was evenwel volstrekt anders. “We hebben ons gerevancheerd”, vond ook Raeven. “En een ding is zeker. Na deze wedstrijd hoef ik mijn spelers niet meer te motiveren voor de openingswedstrijd van het EK…”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

'Vrijdag niks te vertellen, nu waren we de baas' 'Vrijdag niks te vertellen, nu waren we de baas' Lees hier de reacties van Jeroen Schuitert en bondscoach Max Raeven.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen