Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mense baalt: 'Stonden overal op twee meter te dekken'

Ruud Scheper
KNVB Media
13 april 2018, 22:30

Joey Mense (r) was een van de weinige spelers die na de pauze mocht blijven staan. - Foto: Elisa Ostet

Woest was hij geweest in de rust, bondscoach Max Raeven. “Het was lang geleden dat ik zo boos was”, vertelde hij na afloop van het met 1-6 verloren duel met Duitsland. “Eigenlijk kan ik me het niet eens herinneren dat ik ooit zo kwaad ben geweest. We kwamen gewoon op alle fronten tekort.”

Duitsland was verrassend goed, maar wij speelden zelf ook echt belabberd

Wat er zoal fout ging? Aanvoerder Joey Mense had wel een idee. “Alles. We kwamen de afspraken niet na, de tactiek werd niet goed uitgevoerd, we speelden niet met lef en we stonden overal op twee meter afstand te dekken.”

Beide benen op de grond

De twee kleine nederlagen tegen Engeland twee weken geleden gaven de burger moed, maar de oorwassing tegen Duitsland van vrijdagavond zette Nederland weer even met beide benen op de grond. “Dit was het eerste wat wij van ze hebben gezien en ik moet zeggen; zij waren verrassend goed”, vond ook Raeven. “Maar wij speelden daarnaast ook echt belabberd. Het niveau aan de bal was matig en zoals Joey net al aangaf stonden we overal op een paar meter te dekken.”

Bondscoach Max Raeven (midden) was woest in de pauze: 'Het was lang geleden dat ik zo boos was'.

Hij had er nog zo met zijn staf op gehamerd. Toon lef en initiatief. Durf je medespelers aan te spelen, ook met een man in de rug. Het zijn kernwaarden waarmee de ploeg straks hoge ogen wil gaan gooien op het EK in eigen land. Raeven had er alleen weinig van teruggezien in het eerste duel van het tweeluik met Duitsland. “We gaan de beelden maar eens bekijken en misschien moeten we wel wat anders bedenken voor de tweede wedstrijd. We hebben in ieder geval vandaag niet het niveau gehaald wat we kunnen brengen.”

Leren van de fouten

We moeten alles uit onszelf proberen te halen en leren van de fouten die we hebben gemaakt

Daar was zijn captain het roerend mee eens. “De tweede helft was misschien iets beter van onze kant, maar dat komt ook omdat het duel dan eigenlijk al gespeeld is. Ja, we zijn wel een beetje geschrokken van hun kwaliteit, ze zijn beter dan verwacht.” Liever keek Mense echter naar zijn eigen ploeg. “We moeten alles uit onszelf proberen te halen en leren van de fouten die we vanavond hebben gemaakt.”

CP-team hard onderuit tegen messcherpe Duitsers CP-team hard onderuit tegen messcherpe Duitsers Lees hier het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen