Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team hard onderuit tegen messcherpe Duitsers

Ruud Scheper
KNVB Media
13 april 2018, 22:00

Minne de Vos is dicht bij de 2-2. Zijn vrije trap wordt met moeite gekeerd door de Duitse doelman. - Foto: Elisa Ostet

Het Nederlands CP-team is vrijdagavond op de KNVB Campus hard onderuit gegaan in de eerste van twee oefeninterlands tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Max Raeven was op alle fronten de mindere van de bezoekers en verloor dan ook verdiend met 1-6.

We kwamen gewoon op alle fronten tekort

Oranje begon vol goede moed aan het duel, een wedstrijd die pikant genoeg over een dikke drie maanden ook de openingswedstrijd is van het EK in eigen land. Een mooie graadmeter dus voor de mannen van Raeven om te kijken waar het team staat in aanloop naar dat toernooi.

Duitsland heerst

Vanaf minuut één was het echter Duitsland dat de klok sloeg. De bezoekers lieten Oranje aan de bal, om er vervolgens bij een foutje als een raket uit te vliegen. Drie minuten stonden er pas op de klok op het moment dat de bedrijvige Duitse spits Pascal Odnan al de reflexen van Nederland-goalie Ramon Pater had getest, de bal op de paal had geknald en in vrijstaande positie het leer net naast had geschoten.

Jeroen Saedt gaat er met de bal vandoor.

Een wake-up call bleek het niet. Oranje bleef teveel ballen verspelen en de Duitsers profiteerden nu wel van de geboden ruimte in de omschakeling. Odnan werd weggestoken, liep om de uitstormende Pater heen, en schoof de 0-1 binnen. Twee minuten later was het al 0-2 na een fraaie actie van uitblinker David Bruns.

Oranje doet wat terug

Na een kwartier kwam Nederland wat beter in het duel. Het leidde vrijwel direct tot de 1-2. Daan Dikken werd in tweeën bereikt en twijfelde oog in oog met de Duitse goalie René Heinen niet. Een vrije trap van Minne de Vos, een paar minuten later, werd met moeite gekeerd door diezelfde Heinen. Even leek het duel te kantelen in het voordeel van Oranje, maar nog voor de pauze werd het 1-3 en 1-4.

Joey Mense en Harm Panneman in gevecht met een van de Duitse aanvallers.

We kwamen de afspraken niet na, we speelden niet met lef en we stonden overal op twee meter afstand te dekken

De eerste van die twee goals viel uit een van de perfect uitgevoerde Duitse counters. Oranje verloor de bal op de vijandelijke helft en binnen vijf tellen lag de bal aan de andere kant achter de kansloze Pater, nadat Bruns de meegesnelde Daniel Spol een niet te missen kans geboden had. Op slag van rust herhaalde dat scenario zich nogmaals. Oranje viel aan, verloor de bal en Duitsland counterde. Weer was het Bruns die de bal teruglegde, ditmaal was het Mario Wawrik die het vonnis voltrok; 1-4.

Volledig nieuw team

Na de pauze kwam er een vrijwel volledig nieuw Nederlands team binnen de lijnen. Alleen aanvoerder Joey Mense en doelman Pater mochten blijven staan. Oranje kwam wat beter in de duels, die voor de rust bijna allemaal gewonnen werden door de bezoekers, maar nog steeds had het geen antwoord op de vlijmscherpe counters.

Malik de la Cruz  komt een teenlengte tekort om de voorzet van Jeroen Schuitert tot doelpunt te promoveren.

Twee keer was Nederland aan het begin van de tweede helft dicht bij een treffer, maar eerst kwam de ingevallen Malik de la Cruz een teenlengte tekort om een voorzet van Jeroen Schuitert binnen te glijden en vervolgens knalde diezelfde Schuitert van afstand net naast. De eerste beste kans voor Duitsland lag wel weer direct in het net. Spol scoorde zijn tweede; 1-5.

Prachtige vrije trap

Het duel was daarmee definitief gespeeld en hoewel Oranje vooral in de persoon van Rik Rodenburg nog wel wat probeerde terug te doen in het restant, lukte dat niet. Sterker nog, de enige treffer die nog viel, was wederom voor Duitsland. Een prachtige vrije trap van Bruns verdween in de kruising. Het bleek het slotakkoord van de wedstrijd. Zondag volgt duel nummer twee tussen beide landen. Aan Raeven en co. de taak om zich dan te revancheren.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

'Stonden overal op twee meter te dekken' 'Stonden overal op twee meter te dekken' Lees hier de reacties van aanvoerder Joey Mense en bondscoach Max Raeven.

ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen