Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 loot Spanje, Portugal en Roemenië

KNVB Media
KNVB Media
9 december, 17:15

Senna Koeleman (midden) viert een goal tegen Schotland met Zera Hulswit (links) en Nikee van Dijk. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 speelt in de tweede kwalificatieronde voor het EK 2022 in League A tegen Spanje, Portugal en Roemenië. De wedstrijden in deze kwalificatieronde worden gespeeld op 6, 9 en 12 april 2022 en Portugal is aangewezen als organisator. De wedstrijdlocaties en aftraptijden worden op een later moment bekendgemaakt.

Nederland begint op 6 april tegen het thuisland. Daarna treft Vrouwen onder 19 Roemenië op 9 april. Drie dagen volgt waarschijnlijk de beslissende wedstrijd om de groepszege en plaatsing voor het EK tegen het sterke Spanje.

Programma

DatumTijdWdstrijdPlaats
6 aprilnnbPortugal - Nederlandnnb
9 aprilnnbNederland - Roemeniënnb
12 aprilnnbNederland - Spanjennb

EK 2022 Vrouwen onder 19 in Tsjechië

In deze ronde van de EK-kwalificatie spelen er 28 landen in zeven groepen om zeven startbewijzen. De zeven groepswinnaars plaatsen zich, samen met het organiserend land Tsjechië, voor het EK 2022. Het EK 2022 wordt gehouden van 27 juni tot en met 9 juli 2022.

De nummer vier in de groep degradeert naar de kwalificatie League B en zal tijdens de cyclus voor het EK 2023 in de eerste ronde moeten knokken voor promotie naar League A.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen