Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mark Parsons: 'We waren niet rustig genoeg'

KNVB Media
KNVB Media
27 november, 15:15

Mark Parsons maakt zich ondanks het tweede gelijkspel in de poule geen zorgen. - Foto: KNVB Media

Mark Parsons erkent dat de OranjeLeeuwinnen zaterdag tegen Tsjechië (2-2) niet hun beste wedstrijd speelden, maar maakt zich nog geen zorgen. “Wanneer we beter gaan spelen, dan komen de punten vanzelf.”

De bondscoach ziet vooral verbetering in de opbouw, liet hij na afloop weten aan de NOS. “We waren niet rustig genoeg en verspeelden soms onnodig de bal. Hierdoor konden zij voor gevaar zorgen in de omschakeling. Dat was in het thuisduel niet het geval.”

Parsons zag zijn ploeg nog wel goed starten. “We kregen een aantal goede kansen, maar stonden vanuit het niets 1-0 achter. Ook dat is voetbal. Ik vond wel dat we goed reageerden en maakten uiteindelijk de gelijkmaker. Daarna had ik verwacht dat we de regie zouden overnemen. Maar dat gebeurde niet. We hadden vooral veel problemen met hun spelhervattingen."

'We waren een beetje mak'

We maken het onszelf onnodig moeilijk, maar er is in de poule nog niet zoveel aan de hand

Uiteindelijk zorgde Stefanie van der Gragt voor de late gelijkmaker. “Ik ben blij dat we nog de gelijkmaker hebben geforceerd, maar over de hele wedstrijd ben ik niet tevreden. We waren een beetje mak en hebben ons niveau niet gehaald. De tweede bal was vaak voor hun en we gingen de duels niet aan. Hierdoor kwamen zij in hun kracht. Dat is onnodig, want we kunnen zelf heel goed voetballen."

Sari van Veenendaal is het met de doelpuntenmaker eens. "In alle opzichten was het vandaag niet goed genoeg. We mogen niet tevreden zijn. Laten we eerst kijken naar de kleine dingen die beter moeten, terug naar de basis en de focus leggen op waar we goed in zijn. Vervolgens kunnen we verder bouwen. Het is niet dat we niks kunnen, we zijn een goed team."

Vivianne Miedema maakt zich nog geen zorgen. "We maken het onszelf onnodig moeilijk, maar er is in de poule nog niet zoveel aan de hand. We moeten de volgende wedstrijden gewoon winnen, zeker van IJsland."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen