Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tsjechië - Nederland in een elftal feiten

KNVB Media
KNVB Media
26 november, 9:00

Vivianne Miedema scoorde de enige Oranjetreffer in de thuiswedstrijd tegen Tsjechië. - Foto: KNVB Media

OranjeLeeuwinnen speelt vrijdag zonder een aantal sterkhouders de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië. Bij winst slaat de ploeg van Mark Parsons een gat van zes punten naar de nummer drie in groep C. Houdt Tsjechië de punten in eigen huis, dan staan beide landen gelijk in verliespunten en kan IJsland profiteren. Een elftal feiten om je goed voor te bereiden op dit sleutelduel.

 • Tsjechië staat 27ste op de FIFA-ranglijst. Het is een stugge ploeg waar Nederland in de thuiswedstrijd grote problemen mee had. Vivianne Miedema redde zeven minuten voor tijd uiteindelijk een punt voor Nederland.
 • Net als bij Nederland staat bij Tsjechië de belangrijkste speler in de spits. Aniek Nouwen en Stefanie van de Gragt hadden hun handen vol aan de fysiek sterke Andrea Staskova en konden niet voorkomen dat zij de 0-1 scoorde.

Hoogtepunten OranjeLeeuwinnen - Tsjechië (17/9/2021) WK-kwalificatie. 

 • Het was het vierde duel tegen Tsjechië in de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De balans is positief. Naast het gelijke spel werden twee duels gewonnen. Tsjechië was een keer sterker.
 • De wedstrijd tegen Tsjechië was het debuut van bondscoach Mark Parsons als opvolger van Sarina Wiegman.
 • Nederland gaat aan de leiding in groep C met tien punten uit vier wedstrijden. IJsland volgt op vier punten maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Tsjechië staat derde. Na een goede start - gelijk tegen Nederland en 8-0 winst op Cyprus - ging de ploeg hard onderuit op IJsland: 4-0.

Stand

 GespeeldGewonnenGelijkVerlorenPunten
Nederland431010
IJsland32016
Tsjechië31114
Wit-Rusland21013
Cyprus30030
 • Parsons selecteerde voor het duel met Tsjechie 23 spelers. Drie spelers waren er in de vorige interlandperiode niet bij: Lineth Beerensteyn (Bayern München, Dui), Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion, Eng) en Katja Snoeijs (Girondins de Bordeaux, Fra).

— Lineth Beerensteyn is terug in de selectie.

 • De bondscoach kan geen beroep doen op een aantal gevestigde namen. Lieke Martens (FC Barcelona, Spa), Jackie Groenen (Manchester United, Eng), Aniek Nouwen (Chelsea, ENG) en Sisca Folkertsma (Girondins de Bordeaux, Fra) hebben met uiteenlopende blessures moeten afzeggen.
 • De selectie herbergt zes spelers die hun debuut kunnen maken voor de OranjeLeeuwinnen. Caitlin Dijkstra, Daphne van Domselaar, Janou Levels, keeper Barbara Lorsheyd, Fenna Kalma en Marisa Olislagers. Voor FC Twente-speelster Olislagers is het de eerste keer dat ze bij de definitieve selectie zit.

Selectie OranjeLeeuwinnen Selectie OranjeLeeuwinnen Ga naar de selectie.

 • De nummer een van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De negen nummers twee krijgen een herkansing via de play-offs.
 • De wedstrijd wordt uitgezonden door NOS Sport op NPO3. De voorbeschouwing begint om 20.20. De aftrap in Mestsky Stadium in Ostrava is om 20.45 uur.

Livestream Tsjechië - Nederland Livestream Tsjechië - Nederland Volg Tsjechië-Nederland hier via de NOS-livestream.

 • Het duel staat onder leiding van Ewa Augustyn uit Polen. Zij wordt langs de lijn geassisteerd door haar landgenoten Paulina Baranowska en Katarzyna Wasiak.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen