Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Servië maakt EK-poule Oranje Futsal compleet

KNVB Media
KNVB Media
18 november, 9:00

In 2019 speelde Oranje Futsal - met Jordany Martinus - voor het laatst tegen Servië. - Foto: KNVB Media

De laatste tegenstander voor Oranje Futsal op het Europees kampioenschap in eigen land is bekend. Door twee overwinningen op Wit-Rusland verzekerde Servië zich als zestiende en laatste land van deelname. Het speelt in poule A tegen Nederland, wereldkampioen Portugal en Oekraïne.

Het EK wordt vanaf 19 januari gespeeld in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MatiniPlaza). Het wordt met 16 ploegen het grootste Europees kampioenschap ooit.

Vierde plek 

Servië won afgelopen maandag al met 3-1 van Wit-Rusland. Woensdag werd er met 3-2 gewonnen. Het Servische team nam zes keer eerder deel aan het Europees kampioenschap. In 2016 behaalde het team, tijdens het EK in eigen land, een vierde plek. 

In 2019 stonden Nederland en Servië voor het laatst tegenover elkaar. Toen waren de Serviërs met 3-1 en 5-1 te sterk voor Oranje. Die laatste ontmoeting was op de dag dat Nederland het EK kreeg toegewezen. 

Live

Nederland opent het toernooi tegen Oekraïne op 19 januari. Op 23 januari is Portugal de tegenstander en op 28 januari Servië. Alle wedstrijden van Nederland zijn, net als een kwartfinale, de halve finales en de finale, live te zien bij de NOS.

Informatie en kaartverkoop Informatie en kaartverkoop Lees alles over het Europees kampioenschap futsal in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen