Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Futsal komt nu wel tot scoren, maar verliest opnieuw

KNVB Media
KNVB Media
16 november, 18:00
4:09

Amir Molkârâi snelt langs een Portugese tegenstander. - Foto: KNVB Media

In tegenstelling tot een dag eerder, kwam Oranje Futsal nu wél tot scoren tegen wereldkampioen Portugal. Drie keer zelfs. Ondanks een nieuwe nederlaag (3-5) was er ruimte voor tevredenheid.

21 uur eerder trapten beide ploegen ook tegen elkaar af, toen in Almere. De Portugezen toonden zich daar een stuk effectiever en boekten een 0-3 overwinning. 

Nu lag de bal er snel in. Na anderhalve minuut was doelman Manuel Kuijk kansloos op de inzet van Cecilio. Het Nederlands team kwam moeizaam in de wedstrijd. Het werd voornamelijk teruggedrongen op de eigen helft en kwam er zelf slechts sporadisch uit.

Time-out

Bondscoach Max Tjaden sprak zijn manschappen tijdens een time-out toe en zag tien seconden later Tevfik Ceyar de gelijkmaker scoren. Het was de opmaat voor een sterke fase, waarin doelman Sousa meerdere malen werd getest. Eenmaal kreeg de Portugese goalie hulp van André Coelho, die een inzet van Mats Velseboer van de lijn haalde. Vlak voor rust kon hij alleen maar toezien hoe Yoshua St. Juste de bal tegen de lat ramde. 

— Foto: Oranje viert de gelijkmaker: 1-1. 

Overigens keek Oranje toen al geruime tijd tegen een 1-2 achterstand aan. Zicky - een van de smaakmakers van de wereldkampioen - ‘hakte’ de bal voorbij Karim Mossaoui en Manuel Kuijk. In de slotfase van de eerste werkte dezelfde Zicky de bal bij de tweede paal de bal over de lijn. 

Wie zou denken dat Nederland was verslagen, had het mis. Het speelde na rust beter, vol passie, veroverde voldoende ballen en kwam via Mo Attaibi al snel op 2-3. Ceyar - aangever bij dat doelpunt - schoot vervolgens net voorlangs. Niet veel later: toch weer een marge van twee doelpunten. Cecilio maakte uit een corner zijn tweede treffer van de middag. 

Aansluiting

Nederland herpakte zich knap en vond vijf minuten voor tijd opnieuw de aansluiting. De tweede assist van Attaibi werd afgemaakt door Lahcen Bouyouzan. Oranje dacht voorzichtig aan een resultaat, totdat balverlies van Barry de Wit direct werd afgestraft: 3-5. 

In de laatste drie minuten ging Oranje met een extra veldspeler (Karim Mossaoui) op jacht naar de vierde treffer, maar tot een serieuze kans kwam het niet meer. 

— Foto: Mats Velseboer haalt uit. 

In tegenstelling tot een dag eerder, werd het doel wel gevonden, maar moesten de Nederlandse zaalvoetballers ook vijf tegentreffers slikken. ‘Ik heb met name genoten van de tweede helft”, zei Tjaden na afloop. “Ik vond de eerste helft van ons matig, met veel balverlies. De tweede helft ging veel beter. Dat toont aan dat onze spelers over veel herstelvermogen beschikken binnen een wedstrijd. Dat is goed om te zien.” 

Het EK in Amsterdam en Groningen start op 19 januari. Een datum die snel dichterbij komt. In december staat nog een Vierlandentoernooi op het programma, op 8 januari een ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Oostenrijk. Daarna, op 11 januari, maakt Tjaden zijn definitieve selectie bekend.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Portugal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen