Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Konterman en staflid Onder 19 in quarantaine vanwege positieve coronatest

KNVB Media
KNVB Media
16 november, 10:15

Bert Konterman mist de derde wedstrijd in de EK-kwalificatie vanwege een positieve coronatest. - Foto: KNVB Media

KNVB-coach Bert Konterman en één ander staflid van Oranje onder 19 hebben het teamhotel in Israël verlaten nadat zij een positieve coronatest terugkregen. Direct na de uitslag van de tests zijn Konterman en het staflid ter plaatse in quarantaine gegaan. Er zijn verder geen spelers of andere stafleden positief getest.

Oranje onder 19 speelt vandaag (dinsdag) om 16.00 uur de derde wedstrijd in de EK-kwalificatie in en tegen Israël. Konterman wordt bij dit duel vervangen door assistent-coach Henk Brugge. Om het risico op meer besmettingen zoveel mogelijk te beperken en gezien de omstandigheden ter plaatse, heeft het team daarnaast besloten om het minimale aantal spelers en stafleden mee te nemen naar de wedstrijd. Onder 19 won afgelopen week met 5-0 tegen Cyprus (13 november) en met 4-0 van Moldavië (10 november) en heeft zich daarmee al geplaatst voor de Eliteronde.

Bij elke teamactiviteit worden door de KNVB vergaande protocollen aangehouden om besmetting tegen te gaan en worden spelers en staf veelvuldig getest. Zo kan er bij een positieve test direct actie ondernomen worden. In dat geval wordt een speler of staflid direct geïsoleerd, zodat verdere besmettingen kunnen worden voorkomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen