Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Futsal krijgt lesje in trefzekerheid

KNVB Media
KNVB Media
15 november, 21:00
3:46

De jarige Soufian Charraoui kreeg niet het gewenste cadeau. - Foto: KNVB MediaMedia

Oranje Futsal kreeg maandagavond in Almere een lesje in trefzekerheid. Daar waar de Nederlandse zaalvoetballers verschillende kansen niet wisten te benutten, was het aan de andere kant drie keer wel raak: 0-3.

Bondscoach Max Tjaden wil graag onder weerstand spelen en daarmee kiest hij niet de meest gemakkelijke weg richting het Europees kampioenschap in eigen land. Was in september Argentinië - toen nog het beste team van de wereld - de opponent, nu is dat Europees kampioen en kersvers wereldkampioen Portugal. 

— Foto: De line up van Oranje voor de ontmoeting met wereldkampioen Portugal. 

Vorige maand zag Tjaden in Litouwen nog hoe de Portugezen de finale van Argentinië wisten te winnen. Het was het gedroomde afscheid van sterspeler Ricardinho - de veelgeprezen alleskunner. 

Enkele weken geleden werden beide landen in Zeist nog aan elkaar gekoppeld bij de EK-loting. Over 69 dagen staan Nederland en Portugal in een - hopelijk - afgeladen Ziggo Dome. Het Topsportcentrum van Almere bleef door coronamaatrdegelen helaas leeg. 

Onder druk

Nederland maakte in Almere opnieuw een goede indruk, net als tegen Argentinië. Het schroomt niet om ook de wereldtop vroeg onder druk te zetten. Dat was zo tegen Argentinië en dat is zo tegen Portugal. Het is het handelsmerk van bondscoach Tjaden, waarop veel getraind wordt op de KNVB Campus in Zeist. 

De energieke speelstijl leverde voldoende kansen op, vooral voor Iliass Bouzit en de jarige Soufian Charraoui. De ontwikkeling van het team is duidelijk zichtbaar, maar een punt van kritiek blijft de afronding. Volgens de wetten van de toplanden wordt het missen van drie opgelegde kansen afgestraft.

— Foto: Mats Velseboer in duel met de Portugese doelman. 

Wat dat betreft kon Oranje de kunst van het afmaken afkijken bij de opponent. Tiago Brito opende uit een vrije trap de score en vlak na rust verdubbelde Miguel Angelo. De Portugezen gaven in de tweede helft extra gas en Mario Freitas maakte er zelfs 0-3 van. 

Geen passend cadeau

Even dreigde een nog grotere nederlaag, maar de sterke Charraoui bleef op zoek gaan een passend cadeau voor zijn verjaardag tegen de wereldkampioen. De speler van Hovocubo bracht actie en energie in het spel van Oranje en creëerde zelf wat mogelijkheden. Een verdiende beloning in de vorm van een doelpunt bleef echter uit. 

Dinsdagmiddag staan beide ploegen wederom tegenover elkaar. Dan op de KNVB Campus in Zeist. De aftrap is om 16 uur en ook deze oefenwedstrijd wordt live uitgezonden op Youtube.com/OnsOranje.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Portugal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen