Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Louis van Gaal: 'Hele grote kans laten lopen'

KNVB Media
KNVB Media
13 november, 23:00

Louis van Gaal speelde zaterdag met Oranje gelijk in Montenegro. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal stond zaterdag met 0-2 voor in Montenegro en leek al zeker van WK-kwalificatie. Tot de ploeg in de laatste tien minuten twee treffers incasseerde en dinsdag toch een allesbeslissende ontmoeting met Noorwegen wacht. Bondscoach Louis van Gaal baalde na afloop dan ook behoorlijk.

"We hebben een hele grote kans op WK-kwalificatie laten lopen", vertelde hij na afloop voor de camera van de NOS. "We hadden alles in eigen hand en de tegenstander verzette zich niet meer. Dan is het voor mij onverklaarbaar dat je alsnog tegen twee treffers aanloopt."

Focus

Je moet er met je hoofd bij blijven en de taken uitvoeren die we hebben afgesproken

De bondscoach zocht de oorzaak bij de focus van zijn spelers. "Je moet er met je hoofd bij blijven en de taken uitvoeren die we hebben afgesproken. Dat gebeurde op een gegeven moment te weinig. Je weet dat zij op de counter loeren, dan mag je niet zo gemakkelijk balverlies leiden."

Van Gaal denkt niet dat de plotseling veranderde uitgangspositie door het gelijkspel van Noorwegen van invloed is geweest op het spel. "Dat moeten we nog evalueren. We hebben hier van tevoren nauwelijks met de spelers over kunnen praten. Maar ik denk juist dat het de druk van de wedstrijd heeft gehaald. We hadden ineens twee kansen om ons te kwalificeren. Maar laten we niet vergeten dat we nog steeds de beste uitgangspositie hebben in deze poule."

Harde dreun

Memphis Depay wilde het nog niet hebben over dinsdag. De aanvaller vindt dat zijn ploeg bij een 0-2 voorsprong op de derde treffer had moeten jagen. "Op een gegeven moment speelden we alleen nog maar tikkie-breed. Dat kan op zich geen kwaad, maar dan moet je natuurlijk niet de bal verliezen. Dit is een hele harde dreun. We doen onszelf tekort, maar zeker ook de supporters."

Aanvoerder Virgil van Dijk had juist graag gezien dat zijn ploeg verdedigend beter had blijven staan bij de 0-2 voorsprong. "Op een gegeven moment wilde iedereen de bal hebben en scoren. Maar je moet juist zakelijk zijn, controle houden en het uitspelen. Ik ben zwaar teleurgesteld. We moeten dit echt even verwerken, maar zorgen wel dat we er dinsdag weer staan. We moeten vertrouwen houden en alles geven. Meer kunnen we niet doen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen