Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Forse zege op Wit-Rusland voor futsalvrouwen

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober, 20:15

Nancy Loth was goed voor twee treffers. - Foto: KNVB Media

Na de nipte nederlaag tegen Rusland (2-1), heeft het Nederlands zaalvoetbalvrouwenteam fors uitgehaald op de Main Round. In Minsk werd thuisland Wit-Rusland op een 6-1 nederlaag getrakteerd. Het team behoudt zo een kleine kans op plaatsing voor het EK.

Oranje is in Groep 1 ingedeeld met Rusland, Wit-Rusland en Hongarije. De ploeg die de poule winnend afsluit, plaatst zich voor het Europees kampioenschap. Eerder op de dag won Rusland ook haar tweede wedstrijd - 3-0 tegen Hongarije - van het mini-toernooi.

Met een afsluitende ontmoeting tegen de nog puntloze Wit-Russen op het programma, kan plaatsing de Russische speelsters haast niet meer ontgaan. Alleen wanneer de Russen verliezen en Nederland van Hongarije wint, gaat het EK-ticket naar Oranje.  

Heerlijke wedstrijd

Zelf speelden de Oranje Futsalvrouwen donderdag aan het begin van de avond een heerlijke wedstrijd. Door doelpunten van Nancy Loth, Laura de Groen en Zoyla Barendse kende de ploeg een droomstart. Daar deed een eigen treffer van Aaike Verschoor - pas in minuut 4 - weinig aan af: 3-1. Arte Brueren zorgde nog voor rust voor een nieuwe marge van drie treffers. 

— Foto: De Oranje futsalvrouwen zingen het Wilhelmus. 

Het zorgde voor tevreden gezichten, waaronder die van coach Niña George. “We dwongen Wit-Rusland tot het maken van fouten door ze steeds onder druk te houden. Dat werkte goed. Er zaten mooie aanvallen tussen en we beloonden onszelf goed met het afmaken van de kansen.”

Verschil in kwaliteit

In de tweede helft kwam de equipe van Niña George niet in de problemen. Met het verkrijgen van meer ruimte, kwamen er opnieuw verschillende mogelijkheden. Het verschil in kwaliteit werd in de slotfase verder vertaald naar het scorebord. Verschoor en Loth lieten zich in de laatste minuten van het duel feliciteren. 

Zaterdag sluit Nederland de Main Round af, tegen Hongarije. “Op de terugweg naar het hotel waren de speelsters alweer bezig met het bespreken van de standaardsituaties. Dat is een teken dat ze gretig zijn. Of we ons nu plaatsen, of niet: we willen dit toernooi met z’n allen goed afsluiten.” 

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Wit-Rusland-Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen