Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Futsal treft Portugal, Oekraïne en Servië of Wit-Rusland

KNVB Media
KNVB Media
18 oktober, 20:00
1:05

Aanvoerder Oualid Saadouni kijkt uit naar het EK in eigen land: 'Een loting met perspectief.' - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt op UEFA Futsal Euro 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en de winnaar van het play-offduel tussen Servië en Wit-Rusland. Oranje Futsal trapt het EK 2022 op 19 januari af met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het volledige wedstrijdschema met aftraptijden en locaties wordt morgen bekendgemaakt door de UEFA.

De loting voor het, met zestien deelnemende landen, grootste EK Futsal ooit was vandaag (maandag 18 oktober) op de KNVB Campus in Zeist en werd gehost door UEFA Futsal EURO-ambassadeur Soufiane Touzani en straatvoetbalkoningin Rocky Hehakaija. Oud-zaalvoetbalinternationals Vic Hermans en John de Bever verrichtten de loting. 

Zestien deelnemende landen

Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. Als gastland is Oranje Futsal automatisch van de partij en andere deelnemende landen zijn titelhouder Portugal, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Finland, Georgië, Italië, Kazachstan, Polen, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje en Oekraïne. Servië en Wit-Rusland spelen tussen 14 en 17 november tegen elkaar om het laatste ticket. 

— Foto: De loting voor Futsal Euro 2022. 

Futsal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. 

Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

De kaartverkoop voor het evenement start op dinsdag 19 oktober om 18 uur op www.futsaleurotickets.nl

Trainen op de KNVB Campus

De plek waar onze nationale selecties trainen, eten en slapen. Ook voor amateurverenigingen biedt de KNVB Campus volop mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen