Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mark Parsons: 'We hebben kleine stappen vooruit gezet'

KNVB Media
KNVB Media
21 september, 23:15

Mark Parsons boekte tegen IJsland zijn eerste overwinning als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Mark Parsons is tevreden met de 0-2 overwinning op IJsland in de WK-kwalificatie. De bondscoach zag dat de OranjeLeeuwinnen dinsdag een betere wedstrijd speelden dan tegen Tsjechië, maar vindt dat zijn ploeg ook een aantal mindere fases had.

"We speelden in moeilijke omstandigheden en hebben gekregen waarvoor we kwamen. Dat is prima", blikte Parsons terug voor de camera van de NOS. "Ik vind dat we kleine stappen vooruit hebben gezet ten opzichte van onze vorige wedstrijd. We speelden fases met veel energie en concentratie, maar hebben ook een aantal mindere perioden gehad. Die moeten we nog uit ons spel krijgen."

Parsons roemde vooral Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk. "Sherida was met haar controle en ervaring heel belangrijk. Ook Daniëlle speelde heel sterk, zowel als rechtsbuiten als aanvallende middenvelder. Zonder en met bal deed ze veel goed."

Meer grip

We waren minder slordig en konden elkaar beter vinden

Van de Donk had zelf ook een goed gevoel na afloop. "Ik kan prima als rechtsbuiten spelen wanneer de trainer me daar nodig heeft. Ik vond het vanavond wel leuk." De maker van de 0-1 roemde ook het team. "We waren minder slordig dan vrijdag en konden elkaar beter vinden. Omdat we ook verdedigend beter stonden, hadden we meer grip op de wedstrijd."

Jackie Groenen zorgde met een schot van afstand voor de beslissende tweede treffer. "Toevallig had Daniëlle in de rust al gezegd dat ik vaker moest schieten. Mooi dat het vervolgens zo uitpakt. Ik heb vaak de neiging om toch een pass te geven. In de eerste helft leverde dat juist een treffer op." Groenen is opgelucht vanwege de winst. "Het was een lastige wedstrijd. Deze drie punten zijn heel belangrijk."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen