Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zevenklapper Vrouwen onder 19 tegen Mexico

KNVB Media
KNVB Media
18 september, 21:45

Nikée van Dijk, Danique Noordman en Joni Paliama vieren een van de zeven doelpunten. - Foto: KNVB Media

De speelsters van Oranje onder 19 moesten ruim anderhalf jaar wachten om weer aan te treden met het nationaal team. En dat was te merken op Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal. De energie spatte er tot het eind vanaf tegen Mexico. Uiteindelijk stokte de teller bij zeven zonder een treffer tegen te krijgen.

Ze was zelf toch ook wel een beetje gespannen geweest, moest coach Roos Kwakkenbos bekennen. Ze heeft dit seizoen voor het eerst Vrouwen onder 19 onder haar hoede samen met assistent Kirsten van de Ven. En ook voor haar was het lang geleden dat ze zich kon voorbereiden op een internationale wedstrijd.

Esmee Brugts scoorde de openingstreffer tegen Mexico.

Genieten 

"Maar tijdens de training voelde je de onwennigheid langzaam maar zeker minder worden. We hebben goed en hard gewerkt en het was mooi om in de wedstrijd dingen terug te zien waar we met die meiden mee bezig zijn geweest. Loopacties in de diepte; combinaties door de as." 

Niet meteen. "In de eerste tien minuten was het nog een beetje zoeken. Waar ligt de ruimte? Na de 1-0 van Esmee Brugts (17. min.) lukte dat steeds beter." Maxime Snellenberg en Jill Diekman brachten de ruststand op 3-0. "Dat waren prachtige doelpunten. Mooie aanvallen over veel schijven met steekpasses en vervolgens het overzicht behouden door een balletje terug te leggen. Ik heb zitten genieten."

— Beide ploegen schuwden de duels niet.

Sterk verdedigd

Tegenstander Mexico was niet zo slecht als de uitslag misschien doet vermoeden. Ze bleven druk zetten en waren fel in de duels. Ze kwamen wel bij onze goal maar we hebben ook gewoon heel sterk verdedigd. Het is toch een land dat je kan tegen komen op het WK onder  20. 

Na rust maakte Esmee Brugts met haar tweede treffer de 4-0, een score die lang op het bord stond. Toch bleef het team van Kwakkenbos tot het einde doorgaan. Alsof ze wilden vieren dat ze eindelijk weer mochten spelen. "De wissels brachten weer nieuwe energie. Ze toonden lef en namen initiatief. Dat was zo mooi om te zien." Achtereenvolgens Shi-Jona Martina, Nikée van Dijk en Nayomi Buikema voerden in de laatste tien minuten de stand op naar 7-0.

Supertrots

Kwakkenbos: "Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. We moeten in de omschakeling nog iets beter de rust bewaren om toe te slaan. Maar ik wil vooral genieten van de vele momenten die goed gingen. Ik ben supertrots. Morgen gaan we weer trainen op wat beter kan."

Vrouwen onder 19 treft Mexico opnieuw aanstaande dinsdag 21 september op Sportpark Vondersweijde, waar international Jill Roord haar eerste stapjes op een voetbalveld zette. De aftrap is om 12.30 uur. 

— Jill Diekman schreeuwt het uit na haar goal.

 EK 2022 in Tsjechië

Het tweeluik tegen Mexico geldt als voorbereiding op de eerste kwalificatieronde voor het EK 2022 in Tsjechië. Vrouwen onder 19 is ingedeeld in een groep met Schotland, Oostenrijk en Oekraïne. Het kwalificatietoernooi wordt van 20 t/m 26 oktober 2021 in Nederland gespeeld.

Statistieken Statistieken Ga naar de statistieken van de wedstrijd Vrouwen onder 19 - Mexico.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen