Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mark Parsons: ‘Veel rust en energie, maar teleurstellend resultaat’

KNVB Media
KNVB Media
17 september, 23:15

De eerste wedstrijd onder leiding van Mark Parsons eindigde in een gelijkspel. - Foto: KNVB Media

Ondanks het tegenvallende resultaat tegen Tsjechië (1-1) had Mark Parsons vrijdag voldoende positieve punten gezien bij de OranjeLeeuwinnen. De nieuwe bondscoach baalt echter dat het geen drie punten heeft opgeleverd.

"Ik vind dat we veel energie in de wedstrijd hebben gelegd en ondanks de achterstand de rust hebben bewaard om de gelijkmaker te forceren", blikte Parsons terug voor de camera van de NOS. "In de eerste helft hebben we te weinig kansen gecreëerd, maar dat was in de tweede helft beter. In totaal telde ik misschien wel twintig mogelijkheden. Daarom is de eindstand uiteindelijk teleurstellend."

De bondscoach prees ook de Tsjechen. "Ze waren goed georganiseerd en speelden gedisciplineerd. Wanneer je dan ook nog op achterstand komt, krijg je een lastige avond."

Geen excuses

Gelukkig hebben we alsnog een punt gepakt, anders hadden we het onszelf wel heel lastig gemaakt

Aanvoerder Sari van Veenendaal zocht de oorzaak van het puntverlies vooral binnen het eigen team. "We moeten geen excuses zoeken. We hadden top moeten zijn en dat waren we niet. Dinsdag tegen IJsland moeten we zorgen dat het beter gaat."

Vivianne Miedema had vergelijkbare woorden. "We hebben voldoende kwaliteiten om een wedstrijd als deze te winnen. Er waren echter niet genoeg speelsters die opstonden. Gelukkig hebben we alsnog een punt gepakt, anders hadden we het onszelf wel heel lastig gemaakt."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen