Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen: woensdag loting Olympische Spelen van Tokio

KNVB Media
KNVB Media
20 april, 17:00

Het Nederlands vrouwenelftal is een van de drie debutanten in het vrouwentoernooi. - Foto: KNVB Media

Over exact drie maanden debuteren de OranjeLeeuwinnen op de Olympische Spelen. Een prachtige mijlpaal voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Woensdag wordt bekend wie in Tokio de pouletegenstanders worden van Oranje.

Vanaf 10.00 uur vindt het altijd spannende balletjes- en kokertjesspektakel plaats op het FIFA hoofdkantoor in Zürich. Aan het Olympisch vrouwentoernooi  doen 12 landen mee. Zij worden verdeeld over 3 groepen van 4 teams. Japan, Verenigde Staten én Nederland gaan als groepshoofden de koker in en kunnen elkaar in de groepsfase dus niet treffen.

Japan is gastland, terwijl de Verenigde Staten (1e) en Nederland (3e) de hoogst gerangschikte landen op de recente FIFA-ranking zijn, die zich hebben geplaatst voor de Spelen. Duitsland is momenteel de nummer 2 van de FIFA-ranglijst, maar de regerend Olympisch kampioen van Rio 2016 slaagde er niet in zich voor de uitgestelde editie van 2020 te kwalificeren.

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
JapanZwedenCanadaNieuw-Zeeland
Verenigde StatenGroot-BrittanniëAustraliëChili
NederlandBraziliëChinaZambia

De nummer één en twee van elke poule gaan naar de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie.

Het Olympisch vrouwentoernooi wordt sinds 1996 gespeeld. Team USA haalde in de voorbije zes edities liefst vier keer goud en eenmaal zilver. Naast Nederland zijn ook Chili en Zambia Olympische debutanten. Zambia is het enige land waartegen Oranje nog nooit heeft gespeeld. Dit seizoen trof Oranje in oefeninterlands wel de Verenigde Staten (0-2) en Australië (5-0).

Finale in Tokio

Het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi is van 21 juli tot en met 6 augustus. Het gloednieuwe Olympic Stadium in Tokio is de locatie van de finale. Hier vindt ook de openings- en sluitingsceremonie plaats. Naast Tokio wordt er ook gevoetbald in Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama en Yokohama.

Loting live Loting live De loting voor het Olympisch voetbaltoernooi is woensdag live te volgen via het YouTube-kanaal van FIFA.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen