Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 dankzij treffers Hoogewerf en Barasi opnieuw langs Hongarije

Willem Korenromp
KNVB Media
26 oktober 2018, 19:30

Yusuf Barasi bepaalde de eindstand tegen Hongarije op 0-2. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft ook de tweede wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Hongarije gewonnen. Dankzij doelpunten van Dillon Hoogewerf en Yusuf Barasi zegevierden de Oranjetalenten met 2-0.

Na de 4-0 overwinning van woensdag, was het team van KNVB-coach Mischa Visser vrijdagmiddag opnieuw de betere ploeg op het Globall Sports Centre in Telki. Wel kwamen de Hongaren deze keer beter voor de dag dan tijdens de eerste ontmoeting. De thuisploeg bood meer weerstand en had het verdedigend een stuk beter staan, waardoor Nederland meer moeite moest doen om tot kansen te komen.

Desondanks had Onder 16 grote delen van de wedstrijd het initiatief. Het leidde al na drie minuten tot de openingstreffer van Dillon Hoogewerf. Vijf minuten voor rust verdubbelde Yusuf Barasi de marge. Nederland kreeg vervolgens volop kansen om de score verder uit te breiden, maar de 0-2 ruststand bleek tevens de eindstand.

Niet tevreden

We moeten veel dominanter zijn. Een tegenstander als Hongarije moeten we kapot kunnen spelen

Hoewel de Oranjetalenten blij waren met de overwinning, was Visser niet helemaal tevreden met het vertoonde spel. “We moeten veel dominanter zijn. Een tegenstander als Hongarije moeten we kapot kunnen spelen en nog meer kansen tegen kunnen creëren. Net als woensdag liepen we door onnodig balverlies een paar keer tegen een counter aan. Dat mag ons niet gebeuren. We moeten beter leren herkennen hoe we in aanvallend opzicht staan, zodra we de bal een keer verliezen.”

Dillon Hoogewerf zette Onder 16 al na drie minuten op voorsprong.

De spelers zelf gaven na afloop van de wedstrijd ook aan dat ze vonden dat ze beter konden. “Dat vind ik positief, dat de jongens streven naar perfectie”, zegt Visser. “Binnen het aanvallen en verdedigen hadden we moeite om de handelingen goed op elkaar af te stemmen. Dat is niet gek, want het is voor het eerst dat deze jongens weer samenspelen.”

Nuttige week

De jongens waren zelf ook niet tevreden. Dat vind ik positief, dat ze streven naar perfectie

Voor Onder 16 waren de twee interlands tegen Hongarije de eerste wedstrijden van dit seizoen. Visser sprak van een leerzame week in Oost-Europa. “De sfeer was fantastisch. De jongens hebben de week met veel plezier doorlopen. Bovendien was het goed om de jongens aan het werk te zien. Het was een nuttige week waarin we een beter beeld hebben gekregen van de spelers. Niet alleen als team, maar ook op persoonlijk vlak door individuele gesprekken.”

Onder 16 keert zaterdag terug op Nederlandse bodem. In februari komt het team weer bij elkaar. Dan speelt het een vierlandentoernooi in Portugal. Naast het gastland zullen Duitsland en Italië daar de tegenstanders zijn.

Statistieken:

Hongarije – Nederland 0-2 (0-2).

Score: 3. Hoogewerf 0-1, 35. Barasi 0-2.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen