Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 op eenvoudige wijze langs Hongarije

Willem Korenromp
KNVB Media
24 oktober 2018, 19:15

Youri Regeer maakte de eerste van vier doelpunten namens Onder 16. - Foto: KNVB Media

Legio kansen kregen ze woensdagmiddag, de spelers van het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar. Uiteindelijk bleef de teller in de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Hongarije steken op vier doelpunten; 0-4.

Voor Onder 16 was het de eerste wedstrijd onder KNVB-coach Mischa Visser. Hij nam afgelopen zomer het stokje over van Peter van der Veen, die tegenwoordig bij Onder 17 voor de groep staat. Visser - ook trainer van Oranje onder 18 - zag hoe Onder 16 zich zonder al te veel moeite ontdeed van Hongarije. Van een gelijk opgaande wedstrijd was op het Globall Sport Centre in Telki dan ook geen moment sprake. “We waren een stuk beter dan de Hongaren en hebben ook veel op de helft van de tegenstander gespeeld”, sprak Visser.

KNVB-coach Mischa Visser.

Het leidde tot twee doelpunten in het eerste half uur van de wedstrijd. Youri Regeer zette Onder 16 op voorsprong, waarna Shayron de Wind de 0-2 op het scorebord bracht. Hongarije mocht zich gelukkig prijzen dat het voor rust bij die twee treffers bleef. “We verzuimden voor rust al een doelpunt of vijf te maken”, zei Visser. “We hebben veel kansen gecreëerd, maar de afstemming kon nog een stuk beter. In en rond de zestien maakten we niet altijd de juiste keuzes.” 

Onder 16 was dominant, maar volgens Visser kon het nog net een stapje beter. “Ik had het gevoel dat we een stuk sneller konden spelen. Daar hebben we in de rust ook op gehamerd. De bal twee keer raken en het spel snel verplaatsen.”

Ohio scoort twee keer

Ook na rust bleef Onder 16 veruit de betere partij en liep verder uit. In de 64ste minuut tekende Noah Ohio voor de derde Nederlandse treffer, waarna het Manchester City-talent drie minuten later ook voor het vierde doelpunt van de middag zorgde.

“Maar ook na rust hadden we veel meer goals kunnen maken”, vond Visser. “Minder goed vond ik bovendien de manier waarop we stonden tijdens onze aanvallen bij balverlies. Daarin vond ik ons nog niet volwassen genoeg. Gelukkg waren de Hongaren niet bij machte om dat af te straffen, maar tegen landen van een hoger niveau gebeurt dat wel. Daar moeten we lering uit trekken. We blijven zoeken en streven naar verbetering.”

Noah Ohio scoorde twee keer tegen Hongarije.

Enthousiast

Maar ondanks het punt van kritiek hield Visser een goed gevoel over aan de eerste kennismaking met Onder 16. “Het is een talentvolle, fitte groep. De jongens zijn heel enthousiast, leergierig en werken hard. Wel mogen ze in sommige dingen nog iets bewuster worden. Soms wordt er in het veld bijvoorbeeld nog teveel gelopen, terwijl dat ook bewuster kan en het spel is soms te gehaast. Maar dat past ook bij de kenmerken van deze leeftijd. Als coaches zijn wij ervoor om die jongens verder te helpen.”

Visser hield tijdens de wedstrijd overigens vast aan de elf spelers die ook aan de wedstrijd begonnen. De reserves werkten direct na afloop een training af. Zij zullen vrijdag, tijdens de tweede wedstrijd tegen de Hongaren, de basisformatie vormen.

Statistieken:

Hongarije – Nederland 0-4 (0-2).

Score: 6. Regeer 0-1, 28. De Wind 0-2, 64. Ohio 0-3, 67. Ohio 0-4.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen