Onnodig verlies als afsluiting van Main Round

23 oktober 2021, 14:00

Vesna Veltrop scoorde namens de Oranje futsalvrouwen tegen Hongarije. - Foto: KNVB Media

'Onnodig', was het woord dat bij coach Niña George opkwam, na het 3-1 verlies van het Nederlands zaalvoetbalvrouwenteam tegen Hongarije. Oranje besloot het toernooi om de Main Round in Minsk zodoende op de derde plaats.

Er was voor Oranje nog een minieme kans om kwalificatie voor het EK af te dwingen. Bij een overwinning op de Hongaren was de hoop gevestigd op het zwakke Wit-Rusland, dat het sterke Rusland moest zien te verslaan.

Na de 6-1 overwinning op Wit-Rusland, afgelopen donderdag, heerste er nog een stemming van optimisme. En lange tijd was die positieve sfeer ook op zaterdag voelbaar. In de eerste helft had Oranje het betere van het spel, creërde het ook een aantal kansen,  maar treffers vielen er niet.

— Foto: Nancy Loth raakte in de laatste minuut de paal.

Na de rust opende het futsalteam via Vesna Veltrop de score. Maar in het laatste kwart van de wedstrijd kantelde de score. De Hongaren wisten de achterstand om te buigen in een voorsprong: 1-2. In de laatste minuut leek Nancy Loth voor de gelijkmaker te zorgen, maar ze zag haar inzet tegen de paal verdwijnen. Acht seconden later was het aan de overkant wel raak: 1-3.

George baalde na afloop. "We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar maken de kansen niet af. De Hongaarse coach zei na afloop tegen mij: 'We were lucky'. Dat zegt voldoende."

Wonder van Minsk

En zo bleef het ‘Wonder van Minsk’ uit. Overtuigende winnaar van de poule werd Rusland. Na een overtuigende 9-0 (!) overwinning op Wit-Rusland was alle twijfel weg. Met drie overwinningen plaatsten de Russische ploeg zich definitief voor het Europees kampioenschap. Nederland eindigde achter Hongarije op de derde plaats in de groep.

Ondanks het mislopen van het EK, complimenteerde George na afloop de groep. "Omdat we ook deze week weer hebben laten zien, dat we stappen hebben gezet. Als we qua faciliteiten kunnen blijven doen wat we nu doen, gaat dat op termijn zeker resulteren in kwalificatie voor eindtoernooien."

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Hongarije.