Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nipt verlies zaalvrouwen tegen futsalnatie Rusland

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober, 18:15

Zoyla Barendse zorgde voor de Nederlandse treffer. - Foto: KNVB Media

De Nederlandse zaalvoetbalvrouwen zijn de Main Round in Wit-Rusland gestart met een ongelukkige nederlaag. Tegen het sterk geachte Rusland - de nummer 3 van Europa - werd het 2-1. 

— Foto: De line up van Oranje in Minsk. 

In Minsk treft Oranje Futsal verder nog het gastland en Hongarije. Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor het EK. Door het verlies op woensdagmiddag lijkt dat een moeilijke opgave te worden, maar coach Niña George blijft positief. “De blik gaat op morgen. Als wij nog twee wedstrijden weten te winnen, dan zien we wel of dat voldoende is.” 

Sterke indruk

Nederland maakte als nummer 17 van de Europese ranking een uitstekende indruk tegen de machtige futsalnatie die Rusland is. Zeker gezien de beperkte trainingscapaciteiten was het knap te noemen dat de ploeg van George de Russen zo goed kon bijbenen.

Of zoals de coach het verwoordde: “We weten dat Rusland iets verder is, maar wij maken flinke stappen in de goede richting. Als wij iets meer middelen hadden, meer hadden kunnen trainingen in de voorbereiding, had ik het nog wel eens willen zien…”

Hoewel Oranje tegen een snelle achterstand aankeek, bleef de ploeg in het spoor van de opponent. De Russen hadden veelvuldig balbezit, maar Nederland kon zich prima wapenen. Dat bleek wel uit de gelijkmaker, die namens de sterk spelende Zoyla Barendse op het bord kwam.

Tegenaanval 

Nederland leek zelfs op een voorsprong te komen, maar Lotte Hopman wist de grote mogelijkheid niet te verzilveren. Uit de tegenaanval was de opponent wel trefzeker: 2-1. Ondanks een meevoetballende keeper bij Nederland, om zo een extra veldspeler te creëren, bleek de ruststand tevens de eindstand. 

De vrouwen vervolgen de Main Round op donderdag, als Belarus om 17.30 uur de tegenstander is. Zaterdag wordt het toernooi afgesloten op komende zaterdagochtend, tegen Hongarije (10 uur).

George: “Er is niet alles meer mogelijk, maar wel veel. We hebben het niet meer in eigen hand, dat is wel jammer.”

Statistieken Statistieken Bekijken de statistieken van Rusland-Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen