Zaalvoetbalsters houden Belgen op remise in oefeninterland

11 februari 2019, 10:15

Feest bij Oranje na de goal van Jennifer Oliveira. - Foto: KNVB Media

Verdedigend goed, aanvallend te weinig gecreëerd. Eigenlijk vertelde de uitslag van de zaalvoetbalinterland tussen de vrouwen van België en Nederland het verhaal van de wedstrijd. Beide formaties kwamen in het oefenduel in Maasmechelen één keer tot scoren: 1-1.

De zondag stond in Maasmechelen in het teken van een dubbele Derby der Lage Landen. Eerst kwamen de teams van Onder 19 tegen elkaar uit. Ze hielden elkaar - na een 0-2 voorsprong voor Oranje - op gelijke hoogte: 2-2. Voor de ploeg van Hjalmar Hoekema scoorden Saber Ben Khalou en Adnane el Tarrahi.

Spannende wedstrijd

Daarna was het de beurt aan de vrouwen, die onder leiding staan van Marius Privee. Hij zag zijn pupillen in een spannende wedstrijd een goede prestatie leveren. “In de eerste helft verstoorden wij de Belgische opbouw heel goed. Je zag dat ze daar moeite mee hadden. Daarnaast hadden wij veel balbezit, maar het lukte ons niet om heel veel kansen te creëren.”

KNVB-coach Marius Privee zag zijn team een goede prestatie leveren tegen België.

Toch kwam Oranje op een 0-1 voorsprong, door een treffer van Jennifer Oliveira. In de tweede helft toonde de thuisploeg meer aanvallende intenties en kwam het ook op gelijke hoogte: 1-1. Privee gaf keeper Bianca Troost na afloop een compliment. “Ze maakte een aantal goede reddingen en voetbalde daarnaast heel goed mee.”

Europees kampioenschap?

1-1, een goed resultaat voor de zaalvoetbalvrouwen, die in afwachting zijn of er opnieuw een kwalificatietoernooi voor een nieuwe editie van het Europees kampioenschap volgt. Deze zou dan volgend jaar moeten worden afgewerkt.