Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetbalsters opnieuw te sterk voor Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2018, 22:00
3:21

Aaike Verschoor in duel met een Tsjechische speelster. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetbalsters van het Nederlandse team hebben het tweeluik met Tsjechië prima afgesloten. Net als een dag eerder werd er in Sittard vier keer gescoord: 4-1.

Coach Marius Privee gebruikte de tweede oefeninterland om enkele andere speelsters aan het werk te zien. Zo kreeg keeper Jantien van der Zijden  van Futsal Apeldoorn een plekje in de basis.

Productieve minuut

Minuut 9 van de eerste helft was een productieve. Eerst opende Laura de Groen de score door een voorzet van Bouchra Moudou nog aan te raken en niet veel later was het opnieuw raak:. Deze keer was het Arte Brueren die succesvol was: 2-0.  

Wat de Tsjechische ploeg een dag eerder niet lukte, daar slaagde het nu wel in: scoren. Een minuut na de dubbele treffer van Oranje, verkleinde Tereza Honkova de marge tot slechts één.

— Foto: 

Nancy Loth schudt een tegenstander af.

Op slag van rust maakte Laura de Groen – die een dag eerder tot één van de zes debutanten behoorde – haar tweede interlanddoelpunt. Zodoende was het verschil weer twee: 3-1.

Slotakkoord

Jessie Prijs zorgde in de tweede helft voor het slotakkoord, door de 4-1 aan te laten tekenen. Al met al kunnen de zaalvoetbalvrouwen terugkijken op twee geslaagde wedstrijden.

— Foto: Jessie Prijs maakte maandagavond de 4-1.

Vond ook Privee. “We waren weer de betere ploeg. Verdedigend hebben we weinig kansen weggegeven, al kregen we zelf iets minder kansen dan zondag. Ik zie veel potentie in deze groep. De speelsters zijn gretig en proberen de meegekregen taken goed uit te voeren. Daarin maken we echt stappen. Dus het waren twee goede wedstrijden.”

Op 10 februari komen de vrouwen opnieuw in actie, dan is België de opponent.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Tsjechië.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen