Hoofdrol Milenca van Ee in zege zaalvoetbalsters

2 december 2018, 17:15
3:09

Milenca van Ee (aanvoerder) wordt gefeliciteerd na één van haar treffers. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalvrouwenteam heeft zondag de eerste van twee oefenwedstrijden met Tsjechië gewonnen. In Sittard werd het overtuigend 4-0. Milenca van Ee nam maar liefst drie treffers voor haar rekening.

Er waren maar liefst zes debutenten in Sittard. Vesna Veltrop, Sanne Brand, Nancy Loth, Amber Bandringa, Laura de Groen en Bouchra Moudou.

De ruime overwinning is een fijne opsteker voor de ploeg van Privee. Oranje opende sterk en wist via Van Ee al naar vier minuten de score te openen.

Vesna Veltrop (6) stoomt op richting het Tsjechische doel.

Na rust herhaalde Van Ee dit kunststukje nog twee keer, terwijl Jennifer Oliveira ook scoorde. Na het laatste fluitsignaal ontvingen veel ex-internationals een Haasje van de KNVB, als verdienste voor de eerst gespeelde interland voor het Nederlands team.

Coach Marius Privee was tevreden over de wedstrijd. "We hebben gedisciplineerd gespeeld. We hadden het overwicht en hadden vooral voor rust nog wel meer kunnen scoren als we iets effectiever waren geweest."

Ook maandag komen beide ploegen elkaar tegen in Sittard. De aftrap is om 20 uur.