Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvrouwen nemen goed gevoel mee naar huis

KNVB Media
KNVB Media
25 augustus 2018, 9:15

Jessie Prijs opende al in de 1e minuut de score tegen Noord-Ierland. - Foto: KNVB Media

Afsluiten op een positieve manier. Dat was de opdracht voor het Nederlands zaalvoetbalvrouwenteam. Plaatsen voor het Europees kampioenschap zat er na de nederlaag tegen Zweden en het gelijkspel tegen België niet meer in, maar in de afsluitende wedstrijd werd op het EK-kwalificatietoernooi in Noord-Ierland nog wel even aan het vertrouwen gewerkt. Het gastland werd met 4-2 verslagen.

Natuurlijk hadden ze speelsters er meer van verwacht. Al na twee wedstrijden uitgeschakeld zijn voor de poulewinst, dan kwam wel even aan in het Nederlandse kamp. "Het gevoel dat er meer in had gezeten overheerst", verklaarde coach Marius Privée. "Tegen Zweden en België hebben we de kansen niet benut en dat blijft wel kleven."

Maar de troepen van Privée richtten zich na de dubbele domper op en gingen vol goede moed het gevecht met de Noord-Ieren aan.

Startblokken

Oranje schoot uit de startblokken en opende al na 11 seconden de score, via Jessie Prijs. De voorsprong werd verdubbeld door aanvoerder Milenca van Ee, waarna de Noord-Ieren ook op het scorebord verschenen.

— Foto:

 Aanvoerder Milenca van Ee (links) poseert nog even voor de wedstrijd.

Na rust kwam Nederland niet verder in de problemen tegen de Noord-Ieren, die de eerste twee duels ook al hadden verloren. Opnieuw Van Ee en Arte Brueren vergrootten de marge, waarna het gastland voor het slotakkoord zorgde: 4-2. Genoeg voor de tweede plaats in de poule.

Geen vervolg richting het EK 2019 dus voor de Oranje-vrouwen, maar wel een goed gevoel na de laatste overwinning. De winst in de poule ging tussen Zweden en België en omdat Zweden met 8-3 won, gaat die ploeg naar de laatste kwalificatieronde richting het Europees kampioenschap.

Privée: "Deze ervaring hebben we nodig gehad om verder te komen. Wat kun je verwachten, naar welk niveau willen we groeien. Daarnaast raakt de groep steeds meer gewend aan de speelwijze. Dus dit toernooi was zeker nuttig."

Op 2 en 3 december spelen de Nederlandse zaalvoetbalvrouwen in Sittard een dubbele interland tegen Tsjechië. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen