Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvrouwen in groep met België, Zweden en Noord-Ierland voor EK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2018, 19:00

De Oranje zaalvrouwen zijn terug in het internationale voetbal. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalvrouwenteam is donderdag bij de loting voor de eerste EK-kwalificatieronde ingedeeld in een groep met België, Zweden en Noord-Ierland. De wedstrijden zullen van 21 tot en met 26 augustus worden gespeeld in Noord-Ierland.

Het team van bondscoach Marius Privée heeft een lange weg te gaan om zich te plaatsen voor het eerste Europees Kampioenschap zaalvoetbal voor vrouwen. Nederland moet eerste worden in de voorronde-poule om door stoten naar de volgende fase.

Aan elkaar gewaagd

"Iedereen kan winnen", zegt bondscoach Marius Privée in een eerste reactie op de loting. "Het zijn alledrie landen in opbouw, maar ik heb geen idee hoe sterk ze zijn. Zweden speelt binnenkort tegen Finland. Daar hebben wij dit jaar van gewonnen en verloren. Noord-Ierland heeft tegen een aantal clubteams in Schotland geoefend en België heeft volgens mij helemaal nog niet gespeeld." 

De spelers zijn al met elkaar aan het trainen

Privée moet maar afwachten hoe de spelers ervoor staan omdat de Nederlandse competitie pas in september begint na de beide kwalificatietoernooien. Je kunt moeilijk iedereen terugroepen van vakantie. Het zijn amateurs. Maar het is positief dat spelers al in groepjes met elkaar aan het trainen zijn."

Bondscoach Marius Privée voor de met 2-0 gewonnen interland tegen Finland.

De zaalvrouwen moeten straks drie wedstrijden in vijf dagen spelen. Dat zijn ze niet gewend. "De andere twee voorronde-poules bestaan uit drie landen. Als je dan de eerste wedstrijd wint, ben je al bijna door. Maar nu speel je een extra wedstrijd en doen ze alleen maar meer ervaring op." 

EK 2019

De tweede fase bestaat uit vier groepen van vier landen. Voor deze ronde is ook al geloot. Daar wachten voor Nederland als het zich plaatst Rusland, Kroatië en Slovenië, die zijn vrijgesteld van de voorronde. Deze wedstrijden zullen van 11 tot 16 september in Kroatië worden gespeeld. De vier groepswinaars zullen uiteindelijk in februari 2019 bij een van de winnaars strijden om de eerste Europese landentitel in het vrouwenzaalvoetbal.

Je hebt altijd een kans

Privée: "Rusland en Kroatië, dat zijn sterke landen. Het is moeilijk om te zeggen hoe het Nederlandse vrouwenzaalvoetbal zich verhoudt tot deze landen. In maart organiseerde Drachtster Boys een Europees zaalvoetbaltoernooi met de kampioenen van Italië, Spanje, Rusland, Portugal en Oekraïne. Drachtster Boys werd laatste. Dat zegt wel iets, maar je hebt altijd een kans." 

Jori Scheepers haalt uit in de wedstrijd tegen Finland.

Na acht jaar weer terug

De Oranjezaalvoetbalsters speelden eerder dit jaar, na een afwezigheid van acht jaar in het internationale voetbal, een dubbele oefeninterland tegen Finland. In de eerste ontmoeting met de Finnen in Drachten was de ploeg van bondscoach Marius Privée nog de onderliggende partij: 1-3. In Leek namen de zaalvoetbalvrouwen met een 2-0 overwinning revanche.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen