Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwenzaalvoetbalteam start EK-route in het noorden

KNVB Media
KNVB Media
17 januari 2018, 14:30

Het vrouwenzaalvoetbalteam speelde in november al twee oefenduels in Portugal tegen twee plaatselijke clubs. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam speelt zondag 18 februari een oefenwedstrijd tegen Finland. De aftrap in het Sportcentrum Drachten is om 17.00 uur. Een dag later, maandag 19 februari, is neemt het team van bondscoach Marius Privée het opnieuw op tegen Finland. Dan in Sportcentrum Leek, waar de wedstrijd om 20.00 uur begint.

Het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam keert na een afwezigheid van acht jaar weer terug in het internationale voetbal. Doelstelling is kwalificatie voor het eerste officiële Europees kampioenschap zaalvoetbal in februari 2019.

Lange stilte

In 1983 kwam het hoogste nationale vrouwenzaalvoetbalteam voor het eerst in actie, maar na een wedstrijd of tien in de jaren tachtig, werden er sinds 1990 slechts drie wedstrijden gespeeld. Eén in 2008 en twee in 2009. Daarna werd het weer stil rondom het team.

Het eerste Nederlandse zaalvoetbalteam in 1983.

EK 2019

"Een doel ontbrak", verklaart bondscoach Marius Privée de reden waarom het Nederlands vrouwenvoetbalteam in voorgaande jaren nooit echt van de grond komt. "De vrouwen speelden in die jaren alleen oefenwedstrijden." Nu is er wel een doel. De UEFA heeft onlangs besloten dat er in 2019 voor het eerst in de geschiedenis een EK vrouwenzaalvoetbal wordt georganiseerd. Privée: "Daar willen wij als Nederland graag bij zijn."

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen