Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie Oranje Futsal voor tweeluik tegen Portugal

KNVB Media
KNVB Media
8 november, 14:15

Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt twee duels tegen Portugal. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Max Tjaden heeft vijftien spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefenwedstrijden tegen Portugal. Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt op maandag 15 november en dinsdag 16 november achtereenvolgens in Almere en Zeist tegen de regerend wereldkampioen en EK-tegenstander.

De eerste wedstrijd wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Topsportcentrum in Almere en de tweede wedstrijd staat gepland om 16.00 uur op de KNVB Campus in Zeist. Voor de wedstrijden in Almere ziojn nog kaarten te koop. De wedstrijd in Zeist is besloten voor publiek. Oranje Futsal speelt deze oefenwedstrijden in het kader van hun voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land.

Tickets Nederland - Portugal Tickets Nederland - Portugal Informatie over de kaartverkoop.

De selectie

SpelerClub
Jamal el GhannoutiASV Lebo
Oualid SaadouniFC Eindhoven
Manuel KuijkFC Eindhoven
Said BouzambouFC Eindhoven
Tevik CeyarFCK de Hommel
Amir MolkârâiFC M.A.R.L.E.N.E
Mohamed AttaibiFC M.A.R.L.E.N.E
Barry de WitFC M.A.R.L.E.N.E
Abdessamad AttahiriHovocubo
Lahcen BouyouzanHovocubo
Mats VelseboerHovocubo
Soufian CharraouiHovocubo
Iliass BouzitHovocubo
Yoshua st JusteHovocubo
Karim MossaouiHovocubo

Wereldkampioen Portugal

Portugal werd op 3 oktober 2021 voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen Futsal. In Litouwen won Portugal in de finale met 2 – 1 van toenmalig titelhouder Argentinië. Verder is Portugal tijdens de loting van het EK Futsal 2022 gekoppeld aan Oranje in groep A. De onderlinge ontmoeting op het EK 2022 staat gepland op 23 januari om 17.30 uur in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Nederland speelde dertien keer eerder tegen Portugal. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen en elf verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen was succesvol voor Nederland en eindigde in een 2 – 1 overwinning. Deze zege dateert van 20 oktober 2015.

Loting EK 2022

Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en de winnaar van het play-offduel tussen Servië en Wit-Rusland. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne.

Vervolgens speelt Oranje op 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen de winnaar van het play-off duel tussen Servië en Wit-Rusland. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Futsal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. 

Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen. De kaartverkoop voor alle wedstrijden start op dinsdag 19 oktober 18.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro.

Kaartverkoop UEFA Futsal EURO 2022 Kaartverkoop UEFA Futsal EURO 2022 Klik hier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen