Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wereldkampioen Portugal in november tegenstander van Oranje Futsal

KNVB Media
KNVB Media
1 november, 11:45

Oranje Futsal neemt het in november op tegen de kersverse wereldkampioen Portugal. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt in november twee keer tegen kersvers wereldkampioen Portugal. Portugal werd op 3 oktober 2021 voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen Futsal. In Litouwen won Portugal in de finale met 2-1 van toenmalig titelhouder Argentinië.

Oranje Futsal speelt deze oefenwedstrijden in het kader van hun voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land. Op maandag 15 november en dinsdag 16 november speelt het team van bondscoach Max Tjaden het tweeluik achtereenvolgens in Almere en Zeist. De eerste wedstrijd wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Topsportcentrum in Almere en de tweede wedstrijd staat gepland om 16.00 uur op de KNVB Campus in Zeist.

De resultaten tegen Portugal

Nederland speelde dertien keer eerder tegen Portugal. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen en elf verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen was succesvol voor Nederland en eindigde in een 2-1 overwinning. Deze zege dateert van 20 oktober 2015.

Nederland speelde in 2015 voor het laatst tegen Portugal.

Kaartverkoop Oranje Futsal - Portugal

Voor de wedstrijd tegen Portugal in Almere op maandag 15 november is het mogelijk om kaarten te kopen. Tickets zijn verkrijgbaar via de KNVB ticketshop. Voor €7,50 kun jij bij deze topwedstrijd zijn. Oranje ClubCardhouders ontvangen 10 procent korting. De tweede wedstrijd tegen Portugal op de KNVB Campus in Zeist is besloten voor publiek.

KNVB Ticketshop KNVB Ticketshop Bestel kaarten voor Oranje Futsal - Portugal.

Loting EK 2022

Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en de winnaar van het play-offduel tussen Servië en Wit-Rusland. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne.

Vervolgens speelt Oranje op 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen de winnaar van het play-off duel tussen Servië en Wit-Rusland. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Futsal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde.

In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen. De kaartverkoop voor alle wedstrijden is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro.

UEFA Futsal EURO 2022 UEFA Futsal EURO 2022 Meer informatie over dit toernooi in eigen land.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen