Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting EK Futsal maandag 18 oktober op KNVB Campus in Zeist

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober, 13:00

Op maandag 18 oktober vindt de loting voor het EK Futsal plaats in Zeist. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) doet vanaf 19 januari 2022 mee aan het EK Futsal in eigen land. De loting voor het grootste EK Futsal ooit is op maandag 18 oktober op de KNVB Campus in Zeist. Om 18.00 uur gaat de officiële loting van de UEFA van start en worden er vier poules van vier deelnemende landen ingedeeld. De ploeg van bondscoach Max Tjaden weet dan met welke landen het gaat strijden om een plek in de kwartfinale en uiteindelijk om de Europese titel.

De loting zal worden gehost door UEFA Futsal EURO-ambassadeur Soufiane Touzani en straatvoetbalkoningin Rocky Hehakaija. Zij ontvangen een aantal Nederlandse en Europese Futsal-spelers en oud-spelers in Zeist. Vanuit de ploeg van Oranje Futsal zullen naast bondscoach Max Tjaden, aanvoerder Oualid Saadouni, Mo Attaibi en Jamal El Ghannouti aanwezig zijn. Verder zijn ook Vic Hermans, John de Bever en kersvers wereldkampioen Ricardinho uit Portugal aanwezig bij de loting.

Soufiane Touzani is als ambassadeur één van de hosts.

Zestien deelnemende landen

Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. Als gastland is Oranje Futsal automatisch van de partij en andere deelnemende landen zijn titelhouder Portugal, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Finland, Georgië, Italië, Kazachstan, Polen, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje en Oekraïne. Servië en Wit-Rusland spelen tussen 14 en 17 november tegen elkaar om het laatste ticket.

Finale in Ziggo Dome

Het aftellen is begonnen: over precies 100 dagen start UEFA Futsal EURO 2022 in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf woensdag 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

UEFA Futsal EURO 2022 UEFA Futsal EURO 2022 Meer informatie over dit toernooi in eigen land.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen