Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De momenten maken weer het verschil

KNVB Media
KNVB Media
7 september, 21:00
3:44

Alan Brandi maakt de 3-2 voor Argentinië. Doelman Barry de Wit treurt. - Foto: KNVB Media

Opnieuw een goede wedstrijd van Oranje Futsal, maar ook wederom een nederlaag. Net als afgelopen zondag verliet huidig wereldkampioen Argentinië als winnaar de vloer. In Ede werd het dinsdagavond 2-4.

Said Bouzambou hijgt na, aan de rand van het veld. “We hadden meer verdiend.” De aanvaller kan met twee doelpunten terugkijken op een meer dan goede wedstrijd, maar de lach is ver weg. “Het zijn die momenten hè. Wij krijgen een kans op 3-2 en zij maken hem. Typisch zaalvoetbal.” 

— Foto: Oranje poseert voor het duel met de wereldkampioen. 

Het zal voelen als een déjà vu. Want ook zondag maakte de ploeg van Max Tjaden een uitstekende indruk. Er werd weliswaar met 1-3 verloren, maar Oranje Futsal kreeg voldoende kansen tegen de grootmacht. De momentenvoetballers uit Zuid-Amerika slaan dodelijk toe. 

Onder druk

In de eerste helft kwamen spelers aan bod die het afgelopen zondag moesten doen met minder of geen speelminuten, zoals Mo Darri, aanvoerder Oualid Saadouni en Appie Attahiri. Maar ook in deze samenstelling durfde Nederland de opponent geregeld onder druk te zetten op de eigen helft. Een spelopvatting zoals bondscoach Max Tjaden het graag ziet van zijn ploeg. De gedurfde tactiek leverde vaak balbezit op. En een voorsprong.

Said Bouzambou miste in de openingsfase een behoorlijke kans, maar maakte dit vervolgens meer dan goed middels twee doelpunten. Tussendoor kwamen de Argentijnen langszij en zij moesten het vlak voor rust met een man minder doen, nadat Cristian Borruto direct rood kreeg. 

— Foto: Said Bouzambou schreeuwt het uit na de 2-1. 

Het was niet de enige verwijdering van de avond. Ook bondscoach Tjaden moest voortijdig naar de kleedkamer. Dit nadat een vermeende handsbal van de Argentijnen de 2-2 inleidde. Zijn reactie betekende rood. Het zei voldoende over het explosieve karakter van de oefenwedstrijd. Vijf minuten later moest Oranje ook nog de 2-3 slikken. 

Gelijkmaker

In de slotfase posteerde assistent Samir Makhoukhi Lahcen Bouyouzan als extra speler in het veld. Dit alles om de gelijkmaker te forceren. De treffer kwam er inderdaad, maar dan wel aan de andere kant. Eindstand: 2-4. 

En toch, toch had Bouzambou genoten. “Dit is de wereldtop. Je speelt ineens tegen spelers die je alleen kent van televisie, van YouTube. Ze beheersen de basisvaardigheden zo goed. Aannemen, passen, schieten.” 

— Foto: Tevfik Ceyar verwikkeld in een fel duel. 

Opnieuw een prima wedstrijd dus van Oranje Futsal. Het Nederlands team heeft aan het eigen publiek laten zien stappen vooruit te hebben gezet. Een meer dan prettige gedachte richting het EK in eigen land. “We hebben laten zien dat we meekunnen”, sprak Bouzambou. “Dat wisten we al van de subtop, maar nu lukte het ook twee keer tegen de wereldkampioen.”  

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen