Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Max Tjaden stelt selectie samen van veertien spelers

KNVB Media
KNVB Media
30 augustus, 9:00

Doelman Manuel Kuijk maakt deel uit van de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Max Tjaden heeft veertien spelers opgeroepen voor het vriendschappelijke tweeluik met Argentinië. Het Nederlandse zaalvoetbalteam treft het Zuid-Amerikaanse land op zondag 5 september (18.00 uur) en dinsdag 7 september (19.00) in respectievelijk het Topsportcentrum Rotterdam en de Van der Knaaphal in Ede.

De selectie

SpelerClub
Jordany MartinusFC Eindhoven
Oualid SaadouniFC Eindhoven
Manuel KuijkFC Eindhoven
Said BouzambouFC Eindhoven
Tevik CeyarFCK de Hommel
Mo DarriFC M.A.R.L.E.N.E
Mohamed AttaibiFC M.A.R.L.E.N.E
Barry de WitFC M.A.R.L.E.N.E
Abdessamad AttahiriHovocubo
Lahcen BouyouzanHovocubo
Mats VelseboerHovocubo
Soufian CharraouiHovocubo
Iliass BouzitHovocubo
Karim MossaouiHovocubo

Balans tegen Argentinië

Nederland kwam in totaal vijf keer eerder uit tegen Argentinië. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen, twee gelijkgespeeld en één wedstrijd werd verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen dateert van 16 december 2006. Argentinië - Nederland eindigde destijds in 2 – 2.

EK Futsal

Het aftellen is begonnen: over iets minder dan een half jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf woensdag 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Het team van bondscoach Max Tjaden treft in de regerend wereldkampioen en de huidige nummer 3 op de wereldranglijst een sparringpartner van formaat in de voorbereiding op het EK Futsal 2022 dat op 19 januari in eigen land begint.

Tickets

Voor de wedstrijden tegen Argentinië is onder voorbehoud van overheidsmaatregelen 2/3e van de zaalcapaciteit beschikbaar. Voorwaarde is dat bezoekers bij de ingang van de zaal een coronatoegangsbewijs (negatieve coronatest of volledig vaccinatiebewijs) moeten tonen om de wedstrijd te kunnen bezoeken.

Coronatoegangsbewijs voor evenementen met coronacheck Coronatoegangsbewijs voor evenementen met coronacheck Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 7,50 euro en kunnen aangeschaft worden via de ticketshop van de KNVB. Oranje ClubCardhouders ontvangen 10 procent korting. De vrije verkoop voor deze wedstrijd is op vrijdag 13 augustus gestart.

Tickets Tickets Ga naar de KNVB ticketshop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen