Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stunt blijft net uit voor Oranje Futsal

KNVB Media
KNVB Media
24 juni, 21:45

Mats Velseboer scoorde twee keer voor Oranje Futsal. - Foto: KNVB Media

Oranje Futsal was donderdag bijzonder dicht bij een stunt. Twee minuten voor het einde van de oefenwedstrijd tegen Italië was er een gelijke stand (4-4), maar in de slotfase trok het gastland de overwinning toch naar zich toe: 6-4.

Het was voor Oranje de vierde en laatste wedstrijd in een week tijd. Afgelopen weekend was Slovenië twee keer de opponent (5-2 winst en 4-4) en ook gisteren was Italië de tegenstander. Toen werd er met 3-2 verloren. De oefenduels staan in het teken van het Europees kampioenschap, dat begin volgend jaar in Amsterdam en Groningen wordt gehouden. 

Opladen

‘’Ik hoop dat de spelers zich morgen nog één keer kunnen opladen’’, sprak bondscoach Max Tjaden een dag eerder. Dan kon het Nederlands zaalvoetbalteam zeker. Het bood de nummer 7 van Europa meer dan prima partij. Said Bouzambou was in de eerste tien minuten de hoofdrolspeler met een eigen doelpunt én de gelijkmaker: 1-1. ‘’Een prima doelpunt. ‘Durf te voetballen’, had ik vooraf gezegd. Dat zijn we gaan doen. En blijven doen.’’

Een minuut later nam Nederland via Lahcen Bouyouzan de leiding, maar nog voor rust stelden de Italianen orde op zaken. Manuel Kuijk keepte een goede wedstrijd en stopte voor rust een tienmetertrap. Na rust zag hij er een op de paal gaan. 

— Foto: Oranje trad tegen Italië aan in een zwart tenue. 

Na de 4-2 toonde Oranje een flinke portie veerkracht. Mats Velseboer zorgde voor de 4-3 en de 4-4.  Tjaden: ''Waar ze het vandaan haalden, ik weet het niet. Maar knap is het wel.'' 

Twee minuten voor het einde nam Tjaden een time-out. ''4-4 is een goede uitslag, zei ik nog.'' Maar uit een intrap maakte de thuisploeg toch de 5-4. Een overtreding van Soufian Charraoui betekende zijn tweede gele - en dus rode - kaart. In ondertal moest Nederland in de vijftigste interland van Jordany Martinus nog een tegentreffer incasseren. 

— Foto: Jordany Martinus - hier op archiefbeeld - speelde tegen Italië zijn 50e interland. 

Soms leer je

‘’Ik baal van het resultaat'', was Tjaden duidelijk. ''Maar wij zijn bezig met iets. Soms win je, soms leer je. Vandaag was zeker het laatste het geval. De wedstrijden van afgelopen week bieden zeker perspectief. Ik ben super blij dat we dit - in deze coronaperiode - hebben kunnen doen. Dat de KNVB dit heeft mogelijk gemaakt. Hopelijk kunnen we hier op het EK van profiteren.’’

Wil jij op de hoogte blijven van de aankomende oefeninterlands van Oranje Futsal én de verdere voorbereiding richting UEFA Futsal EURO 2022? Volg dan @OranjeFutsal op social media!

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Italië - Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen