Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nipt verlies bij de ‘feestwedstrijd’ van Jamal

KNVB Media
KNVB Media
23 juni, 21:00

De spelers van Nederland én Italië eren Jamal el Ghannouti. - Foto: KNVB Media

Oranje Futsal heeft de 150e interland van Jamal el Ghannouti niet in een overwinning kunnen omzetten. Tegen Italië, de nummer 7 op de Europese ranglijst, werd in Prato de eerste van twee oefenduels met 3-2 verloren.  

Een prachtig moment na afloop. El Ghannouti kreeg van de aanvoerder van Italië een Oranje-shirt overhandigd met daarop ‘150’. De ervaren kracht, al meer dan 15 jaar actief voor het Nederlands zaalvoetbalteam, werd emotioneel en werd daarna door de Nederlanders én de Italianen op de schouders genomen. 

Doorreis

Oranje is op doorreis door Europa. Het speelde eerst twee duels in en tegen Slovenië: 5-2 winst en 4-4. Na een lange busreis belandde het in Italië, waar ook twee oefenwedstrijden op het programma staan. De eerste ging dus nipt verloren. Gezien de status van de Azzuri zeker geen prestatie om je voor te schamen. Sterker, Nederland kwam via Soufian Charraoui al snel aan de leiding. Halverwege was de ruststand 1-1, door een late gelijkmaker. ''Onnodig'', vond bondscoach Max Tjaden.  

— Foto: De line up, met aanvoerder Jamal el Ghannouti, voor zijn 150e interland. 

Karim Mossaoui zorgde na de hervatting voor een nieuwe voorsprong, maar de Italianen - begin volgend jaar natuurlijk ook van de partij op het EK in Amsterdam en Groningen - trokken de zege in het laatste kwart toch naar zich toe. Mede dankzij een fraaie treffer van uitblinker Alex Merlim. ''Pure kwaliteit'', had Tjaden gezien. ''Daarna waren we even de kluts kwijt en maken ze ook nog 3-2.''

Tevreden

Toch kon de keuzeheer onmogelijk ontevreden zijn. ''We hebben laten zien dat we dit soort ploegen aankunnen. Iedereen heeft vandaag keihard gewerkt, ook voor Jamal. 150 interlands, dat is niet niks. Hij stond vandaag volledig terecht in de schijnwerpers.'' 

Donderdag staan beide formaties opnieuw tegenover elkaar. Dan wordt er om 19.30 uur afgetrapt voor wellicht de 151e wedstrijd van El Ghannouti in het Oranje. 

Wil jij op de hoogte blijven van de aankomende oefeninterlands van Oranje Futsal én de verdere voorbereiding richting UEFA Futsal EURO 2022? Volg dan @OranjeFutsal op social media! Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Italië - Nederland. Interview met Jamal el Ghannouti Interview met Jamal el Ghannouti Terugblik op 150 interlands.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen