Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Futsal noteert 'een uitslag die staat’

KNVB Media
KNVB Media
19 juni, 21:15

Lahcen Bouyouzan speelde tegen Slovenië zijn 50e interland. - Foto: KNVB Media

Tegen de nummer 10 van Europa - Slovenië - wilde Max Tjaden wel eens zien of Oranje Futsal zich kon meten met een EK-deelnemer. Dat konden de Nederlandse zaalvoetballers zaterdagavond zeker. In Rogatec noteerde Oranje een knappe 5-2 overwinning. “Dit is een uitslag die staat.’’

Oranje Futsal is op rondreis. Eerst speelt het twee oefenduels tegen Slovenië, om het vervolgens nog twee keer tegen Italië op te nemen. Vier wedstrijden in zes dagen. De duels staan volledig in het teken van de voorbereiding op het EK in eigen land, begin volgend jaar in Amsterdam en Groningen. 

Tevreden

Max Tjaden kon niet anders dan tevreden zijn. Onderweg in de bus, slingerend door de Sloveense bergen, deed hij zijn verhaal. ’’We wilden ons graag meten met een EK-deelnemer. We hebben vandaag aangetoond dat we dat zeker kunnen. Niet alleen qua uitslag, maar zeker ook qua spel. Wij waren echt de bovenliggende partij.’’  

Halverwege leidde Oranje Futsal al met 0-2. Said Bouzambou opende de score, waarna Iliass Bouzit de score verdubbelde, op het moment dat Nederland even met een meevoetballende keeper speelde. Verdedigend werd er zo goed als niets weggegeven. 

— Foto: De line-up van Oranje Futsal, voorafgaand aan Slovenië-Nederland. 

Na een rommelige situatie keerde Slovenië vlak na rust plots terug in de wedstrijd, dankzij Kristjan Čujec. ‘’In het verleden waren we nog wel eens van slag na een tegendoelpunt, maar nu bleven we echt goed spelen.''

Soufian Charraoui en opnieuw Bouzambou haalden de spanning uit de wedstrijd. Een eigen treffer van Dennis van den Eijnden had geen ernstige gevolgen en in de slotminuut maakte Jamal el Ghannouti de 2-5. 

50e interland

Op zondag treffen beide landen elkaar opnieuw. ‘’Deze wedstrijd geeft een heel goed gevoel. We zijn onderweg naar het EK en dit is wat we willen. We kunnen een ploeg van dit niveau ook op het EK treffen en we staan er goed voor. Nu moet blijken of we dit niveau twee keer binnen 24 uur kunnen brengen.’’ De tweede oefenwedstrij tegen Slovenië is in Podčetrtek en start om 17.00u. 

Een bijzondere vermelding was er voor Lahcen Bouyouzan. Hij speelde zijn 50e interland.

Wil jij op de hoogte blijven van de aankomende oefeninterlands van Oranje Futsal én de verdere voorbereiding richting UEFA Futsal EURO 2022? Volg dan @OranjeFutsal op social media!

Statistieken Slovenië - Nederland Statistieken Slovenië - Nederland Bekijk de statistieken van dit oefenduel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen