Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Karim Mossaoui, zaalvoetbalster in Indonesië

KNVB Media
KNVB Media
6 april, 17:00

Karim Mossaoui (6) keerde maandag tegen Kosovo terug in Oranje.  - Foto: KNVB Media

Hij speelt zijn wedstrijden voor duizenden supporters en is een echte ster bij het Indonesische Bintang Timur. Zaalvoetballer Karim Mossaoui leeft in Indonesië zijn sportieve droom en speelde afgelopen maandag tegen Kosovo eindelijk weer eens voor Oranje Futsal.

Een dag of tien geleden speelde hij zijn laatste wedstrijd, in de playoffs om de Indonesische titel. Mossaoui werd er met zijn ploeg derde, een knappe prestatie in een sport, die aardig wat aanzien geniet. “Zaalvoetbal is echt groot. In stadions zitten duizenden mensen, die aardig fanatiek zijn. Fans dragen onze shirts, willen een handtekening, je aanraken en komen naar het hotel waar wij verblijven. We werden zelfs een keer onder politiebegeleiding naar een zaal begeleid. Dat soort dingen maakt het wel echt mooi om mee te maken.” 

Zaalvoetbaldroom

Bijna twee jaar heeft hij er nu op zitten. Een mooie zaalvoetbaldroom, maar ook een vreemde periode. Reden: corona. “We hebben vorige week pas vorig seizoen afgemaakt. Dat werd door corona onderbroken.” Maar de pandemie had niet alleen sportieve invloed op zijn verblijf. “Ik heb een vrouw en twee kinderen. Vorig jaar waren ze een paar maanden bij mij, maar door corona heb ik ze vier maanden niet kunnen zien. Dat was echt heftig, het leek wel een jaar.” 

Hij twijfelt over een vervolg. “Er is nog veel onduidelijk. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe competitie weer begint, of de club met mij door wil en of ik nog wel die kant op wil. Kijk: geld is mooi, maar ook niet alles. Ik heb mijn gezin gemist en ik weet nog niet of ik dat nog een keer wil.”  

— Karim Mossaoui: 'Voor je land spelen is het hoogst haalbare.'

Afgelopen woensdag zette hij na maanden weer eens voet op Nederlandse bodem. Om vrijwel direct aan te sluiten bij het Nederlands team. Het werd een prettig weerzien met de spelers en staf die hij lange tijd moest missen. “Ik was er voor laatst bij tijdens de WK-kwalificatie in 2019, maar het voelde direct weer als vertrouwd. De spelers en staf zijn bijna allemaal nog hetzelfde.” 

EK in eigen land

Oranje Futsal staat ook voor een zaalvoetbaldroom: het EK in eigen land. Vanaf 19 januari 2022 strijden de 16 beste landen in Amsterdam en Groningen om de Europese titel.

Als speler van het gastland wil Mossaoui aanwezig zijn. “Bondscoach Max Tjaden heeft een duidelijke regel. Als een speler voor het EK geselecteerd wil worden, dan moet een speler op 1 januari in Nederland zijn. Dat is voor mijn club geen probleem, mocht ik daar terugkeren. Dat heb ik al met ze afgesproken. Het EK wil ik heel graag spelen. Voor je land spelen is het hoogst haalbare.’’ 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen