Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Futsal in actie tegen Kosovo

KNVB Media
KNVB Media
19 maart, 11:00

Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt op 5 en 6 april tegen Kosovo. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) gaat in april verder met hun voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land. Op 5 en 6 april speelt het team van bondscoach Max Tjaden een tweeluik tegen Kosovo. Oranje Futsal speelde nog nooit eerder tegen de huidige nummer 58 van de wereldranglijst, Kosovo. De twee wedstrijden worden gespeeld op de KNVB Campus in Zeist en beginnen allebei om 19.00 uur.

De interlands tegen Kosovo zijn vanwege coronamaatregelen niet toegannkelijk voor publiek. Wel worden beide wedstrijden via een livestream rechtstreeks uitgezonden via het YouTube-kanaal van OnsOranje. 

Twee keer verslagen

In januari speelde Oranje ook twee interlands in Zeist. Toen werd Litouwen twee keer verslagen: met 4-0 en 2-0. Ook werd toen een interland met België afgewerkt. Deze oefenwedstrijd werd met 1-0 verloren. 

Het aftellen is begonnen: over minder dan een jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en Martini Plaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Finale in Ziggo Dome

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. 

Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Volg Oranje Futsal ook op Instagram Volg Oranje Futsal ook op Instagram Mis niets en volg alle verrichtingen van Oranje Futsal richting het EK.

Highlights van Nederland-Litouwen Highlights van Nederland-Litouwen Bekijk de hoogtepunten van de interlands tegen Litouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen