Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jamal (37) voetbalt ook tegen Litouwen gewoon stug door

KNVB Media
KNVB Media
26 januari, 20:15

Jamal El Ghannouti scoorde en gaf een assist. - Foto: KNVB Media

Ook de tweede oefeninterland tegen Litouwen leverde voor het Nederlands futsalteam een overwinning op. Op de KNVB Campus in Zeist werd dinsdag een cyclus van drie wedstrijden in drie dagen afgesloten met een 2-0 overwinning. Hoofdrolspeler: Jamal El Ghannouti.

Nederland trad aan in de sterkste formatie. Maandag kwamen er veel andere, meer onervaren spelers, binnen de lijnen. Toen leverde dat een klinkende 4-0 overwinning op. Op dinsdag waren het vooral de bekende namen die het nationale futsalteam al jaren vormgeven. Denk aan Mo Attaibi, Mats Velseboer, Amir Molkârâi en doelman Manuel Kuijk. En dan is er nog Jamal El Ghannouti, goed voor een slordige 146 interlands. De 37-jarige strijder, die maar van geen ophouden weet. Hij speelde in de eerste helft een hoofdrol.

Boegbeeld

Jamal El Ghannouti. Boegbeeld in het futsal. Recordinternational, bondsridder bovendien. Hij is tegelijkertijd heden en verleden. Was er al bij in 2005, twee zaalvoetbalgeneraties geleden. Om een beeld te geven: hij voetbalde nog met Joey Ngarigota, Antoine Merlino, Edwin Grünholz en maakte bondscoach Max Tjaden én assistent Samir Makhoukhi mee als ploeggenoot.

Terwijl generatiegenoten Peter Rozenbeek en Zaid El Morabiti in hun zaalvoetbalpensioen als co-commentator fungeerden bij de interlands tegen Litouwen, voetbalt Jamal stug door. Training na training, interland na interland. “Als je fit genoeg bent, dan kun je lang mee”, stelde hij op de KNVB Campus in Zeist. 

Tegen Litouwen speelde hij interland 147. Hij zette zijn slimheid nog maar een keer in tijdens een intrap in de vierde minuut, toen hij Tevfik Ceyar zocht én vond: 1-0. Een beproefd recept van hem, door medespelers 'De Katapult' genoemd. 

— Foto: De line up van Oranje voor de wedstrijd tegen Litouwen.

Net als een dag eerder was Nederland sterker dan de Litouwers. Het drong de gasten flink terug op de eigen helft en aasde op meer treffers. Halverwege de eerste helft verdubbelde El Ghannouti zelf de score met een schot van afstand. Litouwen stelde er niet heel veel tegenover, behoudens een schot op de paal. Ceyar kreeg vlak voor rust nog de beste kans, maar schoot van dichtbij over. 

— Foto: Manuel Kuijk: foutloos. 

Na de hervatting - toen ook spelers als Said Bouzambou en Mo Darri werden gebracht - kreeg Kuijk het drukker dan in de eerste helft. De goalie liet nog maar eens zijn kwaliteiten zien en hield zijn doel schoon. Nederland ontwikkelde wederom de nodige kansen, maar was slordig bij het afronden. Soufian Charraoui was nog het dichtst bij succes, zijn uithaal knalde op de kruising. Het bleef bij 2-0.

El Ghannouti: “We hebben een goede mix tussen ervaren spelers en jonge, creatieve spelers. Dat maakt ons onvoorspelbaar. We zijn op weg naar een mooi EK, waar we alle supporters willen laten genieten.”

Positief

Tjaden zal positief terugkijken op de periode waarin het drie wedstrijden speelde in evenveel dagen. Sowieso is het al een pluspunt dat hij in deze tijd - ondanks alle beperkingen - zijn ploeg enkele dagen bij elkaar had en ook nog eens drie interlands kon spelen.

Daarnaast liet nieuwkomer Soufian Charraoui zich zien, zag de bondscoach Tevfik Ceyar terugkeren en won Oranje dus twee keer van WK-host Litouwen. Zondag werd met 1-0 verloren van België. “We hebben in drie wedstrijden 6 punten behaald, 6 keer gescoord en 1 doelpunt tegen gekregen. Dan mag je wel tevreden zijn.”

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Litouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen