Soufian Charraoui grossiert in mooie herinneringen

25 januari 2021, 18:45

Soufian Charraoui op weg naar zijn eerste treffer in Oranje. - Foto: KNVB Media

Een dag eerder kreeg het Nederlands futsalteam veel kansen om België pijn te doen, maar vergat het te scoren (1-0 verlies). 24 uur later, in de oefenwedstrijd tegen Litouwen, ging het afmaken een stuk beter. Oranje won op de KNVB Campus in Zeist met 4-0. Soufian Charraoui maakte zijn topdag compleet.

Zondag maakte de speler van het Hoornse Hovocubo voor het eerst zijn opwachting in Oranje. In Luik werd een ongelukkige nederlaag geslikt, maar kon Nederland terugkijken op een goede wedstrijd. In de avonduren, weer terug in Zeist, ontving hij uit handen van bondscoach Max Tjaden het welbekende ‘haasje’. Een tastbare herinnering voor de eeuwigheid.

— Foto: Het Nederlands Futsalteam voor de wedstrijd tegen Litouwen.

Een dag later stond interland 2 al op het programma. En was er wéér een mooi moment voor Charraoui. Juist op het moment dat Litouwen in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk was geweest, maakte de nieuweling zijn eerste internationale treffer in het nationale team. Met een bekeken stiftje liet hij zijn naam in hoofdletters achter op het wedstrijdformulier.

EK-host tegen WK-host

De oefenwedstrijd in Zeist was er één tussen de host van het EK en Litouwen, de organisator van het komende WK. Drie wedstrijden in drie dagen, dus rouleerde Tjaden volop. Zo waren er vier spelers opgeroepen voor alleen het eerste duel met Litouwen.

Nederland opende sterk in de sporthal van de KNVB Campus in Zeist. Het drong Litouwen ver terug op eigen helft en kwam tot een aantal kansen, bijvoorbeeld via Charraoui. In de achtste minuut werd het overwicht omgezet in een treffer. Saadouni zette de aanval op, ontving de bal terug van Van den Eijnden en rondde bekwaam af. In het tweede deel van het eerste bedrijf toonde Litouwen meer initiatief. Het leidde onder meer tot een schot op de lat en ook doelman Barry de Wit moest een keer handelend optreden. Oranje haalde wel de rust met een 1-0 voorsprong.

— Foto: Oualid Saadouni scoort de 1-0.

Ook na hervatting zette Litouwen, de nummer 86 van de wereld, aan. Via de fysiek sterke Tadas Labukas werden de bezoekers een aantal keer gevaarlijk. Een minuut na de 2-0 van Charraoui voorkwam De Wit nog een zekere tegentreffer. Aan de overkant verzuimde Van den Eijnden om het derde doelpunt te maken.

Specialist

Met nog een minuut of acht op de klok werd Jorg Ooievaar neergelegd: strafschop. Tevfik Ceyar kwam speciaal van de bank om hem te nemen en bewees waarom. 3-0, wedstrijd gespeeld. Jordany Martinus was verantwoordelijk voor de 4-0.

Max Tjaden was tevreden na afloop. “We hebben vier keer gescoord en ook nog eens de nul gehouden. Ik heb in de rust gezegd dat we in de eerste helft hebben gezaaid en dat we in de tweede helft moesten oogsten. Dat kwam gelukkig aardig uit.”

Dinsdag wordt de tweede onderlinge ontmoeting gespeeld. Dan is de aftrap om 18 uur. Ook deze wedstrijd is via een livestream op Youtube.com/onsoranje te volgen.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Litouwen.